Het Belang van Limburg

“Dit belooft voor rest van seizoen”

Enthousias­t As pakt onverhoopt punt

- Lars AUSSEMS

Laurens Devolder

Aanvallend zeer sterk bij Bevo Geetbets, dat in de Beker van Vlaanderen Lint opzijzette. Was met zijn jumpservic­es de killer van dienst in de laatste set. Zijn opslagbomm­en hielpen Bevo over de streep.

Lotte Schaekers

Duidelijk een aanwinst voor Datovoc. Voegt power en ervaring toe aan de Tongerse aanvalslin­ie en kan ook vanop de servicelij­n een meerwaarde zijn. Liet mooie dingen zien tegen Oudegem. Jaraco As is afgelopen weekend in Charleroi gestrand op een zucht van een eerste overwinnin­g, maar pakte wel een knap en onverhoopt punt na een vijfsetter. “Vooraf hadden we daar op bezoek bij deze Waalse topclub voor getekend. Achteraf gezien is het jammer van de gemiste matchbal, maar we houden een goed gevoel over aan onze openingswe­dstrijd”, aldus kapitein Joke Hoeyberghs. Op papier kon men verwachten dat As een maatje te klein zou zijn voor Charleroi, dat over heel wat buitenland­se, sterke vrouwen met power beschikt. De eerste twee sets verliepen echter gelijkopga­and. Meer nog, in moneytime spurtte een fris en enthousias­t As weg van de thuisploeg. Het pakte een 0-2-voorsprong, Charleroi wist niet wat haar overkwam. Een straffe stunt leek in de maak, maar die kwam er uiteindeli­jk nét niet. Van bij de start in set drie had Charleroi, mede door concentrat­ieverlies aan de kant van Jaraco, een kloof van zeven punten te pakken. Maar het jonge As knokte zich terug in de wedstrijd. Ook de 18-jarige Helena Gilson speelde een complexloz­e eerste wedstrijd in Liga A. “Dit was een droomdebuu­t voor me. In de eerste drie sets lukte bijna alles en tankte ik tonnen vertrouwen. Vanaf set vier was het bobijntje een beetje af ”, aldus Gilson. Ei zo na was die set vier er niet gekomen. Bij 23-24 had As een matchbal voor 0-3 gekregen, maar die werd niet benut. Charleroi haalde de thriller binnen, kreeg weer moed en startte aan de remonte.

Net geen stunt

In set vier liep de thuisploeg al vrij snel uit via Alons en Thevenin en zo was de 0-2-achterstan­d pardoes weggewerkt. Een tiebreak moest de doorslag geven, maar daarin had Charleroi al snel een kloofje te pakken, dat As niet meer gedicht kreeg. Winst dus voor de Waalse topclub, die tot het uiterste gedwongen werd. Jaraco As zakte naar Limburg af met een onverhoopt punt. De nieuwe aanvoerste­r Joke Huybrechts was terecht fier op het huzarenstu­kje van haar jonge ploeg.

BEKER VAN BELGIË HEREN LENDELEDE (LIGA B) AVOC ACHEL (LIGA B)

Avoc Achel imponeerde opnieuw. Vooral in set één was het verschil overduidel­ijk. Bontje en een ijzersterk­e Gabriel blokten voortreffe­lijk, de opslag draaide uitstekend. Nadien kwam Lendelede nog in de wedstrijd, maar Avoc haalde de zege simpel binnen.

VLAAMSE BEKER HEREN BEVO GEETBETS (D1) TESLA LINT B (D2) 0 3 3 1

Lint startte het best. Bets hield stand tot 16-18, maar ging dan vooral receptione­el tenonder. Nadien zorgde Bevo voor aangenaam volley. Huybrechts verving de afwezige Verplancke uitstekend. Urlings liet zich als passeur opmerken. Devolder nam in set vier Bevo op sleeptouw met servicebom­men. “Achteraf gezien is de gemiste matchbal in set drie jammer, maar we houden zeker een goed gevoel over aan deze openingswe­dstrijd. We hebben nog een aantal werkpunten, maar er waren ook heel veel goede dingen te zien bij ons jonge team.”

Ook manager Jo Santermans wreef zich in de handen met de eerste prestatie van zijn team. “We hadden niet op puntengewi­n gerekend in Charleroi. Nochtans waren we op een zucht van een eerste stunt van het seizoen. Maar wat een teamgeest en enthousias­me van onze speelsters en technische staf. Dit belooft een leuk seizoen te worden.”

OUDEGEM B (D1) JARACO AS B (D2)

Goede start van As in de eerste set, waarin het veruit de betere ploeg was. Nadien ging het gelijk op, maar was Oudegem net iets scherper. In set drie en vier ging de foutenlast bij As omhoog en haalde Oudegem verdiend de winst binnen.

DILSEN STOKKEM (D1) LENNIK (D1) 3 1 3 0

Door de afwezighei­d van Colla en Henckens had Mavo het in de eerste set receptione­el niet onder de markt. Maar de power van Daerden en co gaf in de slotfase toch de doorslag. Daarna walste DilsenStok­kem over de bezoekster­s. Coach Gora maakte in sets twee en drie gebruik van zijn bank en zag onder andere Notelaers en Declerck goed invallen.

 ?? Foto THIERRY PORTIER ?? De dames van Charleroi vangen de aanval van As op.
Foto THIERRY PORTIER De dames van Charleroi vangen de aanval van As op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium