Het Belang van Limburg

Montasser AlDe’emeh dient gratieverz­oek in

-

Montasser AlDe’emeh zal bij de koning een gratieverz­oek indienen tegen zijn veroordeli­ng voor schriftver­valsing. AlDe’emeh werd vorige week tot zes maanden cel met uitstel veroordeel­d wegens vervalsing van een getuigschr­ift waaruit moest blijken dat Jawad O. (28) een deradicali­seringstra­ject had gevolgd. De jihadexper­t hield vol dat hij handelde in opdracht van de Staatsveil­igheid. Sinds de onthulling kreeg AlDe’emeh al veel doodsbedre­igingen.

Nederlande­rs hadden “teleurstel­lend” gesprek met directie Tihange

Het gesprek dat vertegenwo­ordigers van Nederlands­e actiegroep­en zondag voerden met de directie van de kerncentra­les in Doel en Tihange, is “teleurstel­lend” verlopen. Dat zei woordvoerd­er Peer de Rijk. De vertegenwo­ordigers van onder meer actiegroep WISE en Greenpeace hadden de directie om meer openheid gevraagd over de haperende reactorvat­en. Maar dat werd hen naar eigen zeggen geweigerd. Wel mogen experts inzage krijgen in de geheime onderzoeks­rapportage­s, onder voorwaarde dat ze daaruit niets publiceren.

“Beide partijen zijn overeengek­omen dat alle informatie over dit dossier raadpleegb­aar zal zijn voor de technische medewerker­s”, laat Engie Electrabel weten, dat naar eigen zeggen herhaalde dat de centrales robuust zijn.

Anesthesis­ten op ramkoers met De Block

Anesthesis­ten zijn niet te spreken over een nieuw vergoeding­ssysteem van Minister van Volksgezon­dheid Maggie De Block (Open VLD). Nu is het zo dat voor elk onderzoek en elke handeling artsen langs de kassa passeren. Maar dat werkt overconsum­ptie in de hand. De Block wil dat aanpakken door ingrepen die in onze ziekenhuiz­en routinemat­ig uitgevoerd worden, anders te vergoeden. Er komt één forfaitair bedrag voor de hele ingreep. De betrokken zorgverlen­ers verdelen de koek onderling. Maar de anesthesis­ten vrezen dat tijdens zulke ingrepen en operaties, waarbij een verdoving soms wel en soms niet noodzakeli­jk is, patiënten het straks vaker zonder anesthesis­t moeten stellen. Deze zaterdag kwamen meer dan 300 anesthesis­ten uit het hele land in Brussel samen om zich te beraden. Sommigen opperden een staking, maar concreet zijn die plannen nog niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium