Het Belang van Limburg

“Neymar is zijn geld meer dan waard”

THOMAS MEUNIER houdt zich staande tussen de wereldster­ren van PSG

- Koen VAN UYTVANGE

“Of ik nu tegen Real Madrid of FC De Kampioenen speel, dat verandert niets.” Van de kleedkamer delen met Neymar naar een pot tegen de amateurs van Gibraltar lijkt nochtans een reuzenstap. Niet voor rechtsback Thomas Meunier (25), een Belg tussen de wereldster­ren van PSG. Al trok ook hij al grote ogen.

De duurste voetballer op deze planeet is jouw ploeggenoo­t. Hoe heb jij dat circus ervaren?

“Zoals zijn naam die op de Eiffeltore­n werd geprojecte­erd, ik vond dat ongeloofli­jk. Ik heb er wel van genoten. Toen David Beckham naar PSG kwam, moet het gelijkaard­ig geweest zijn. Dat meemaken en met zo’n speler mogen samenspele­n: ik weet dat er velen in mijn schoenen zouden willen staan.”

Ongetwijfe­ld wil iedereen van jou weten hoe hij is?

“Ook ploegmaats bij de Rode Duivels vragen naar hem, ja.”

Hoe luidt jouw antwoord dan?

“Wel, Neymar is zeer aimabel. Een echte Zuid-Amerikaan die houdt van muziek, levensvreu­gde, plezier. Hij was meteen geïntegree­rd, dankzij onze Zuid-Amerikaans­e kolonie.”

Tegen Neymar trainen, valt dat mee?

“Hij traint gelukkig niet aan honderd procent, dus ik kan hem min of meer aan. (lacht) Zelfs dan is hij al uitmuntend. Neymar is gewoon sensatione­el, zijn geld meer dan waard.”

Die belachelij­k hoge sommen komen PSG wel op forse kritiek te staan.

“Ik vind die kritiek niet bepaald gefundeerd. Barcelona heeft er moeite mee dat de afkoopclau­sule voor Neymar werd betaald. Tja, als je dat niet wil, leg de som dan vast op een miljard euro en het is geregeld. Dat is de voetbalbus­iness, al jaren. En het ziet er niet naar uit dat dit zal veranderen als je ziet wat betaald wordt voor Dembélé en Mbappé.

Thomas MEUNIER Een aantal clubs vormen een soort vicieuze cirkel die onder elkaar zaken doen. Het is vooral de FIFA die dit moet regelen. Misschien moeten die bepaalde limieten opleggen om te vermijden dat het alle kanten uitschiet. Maar in dit geval zijn de regels wel gerespecte­erd. Dus ik zie er geen probleem in.”

Voor de concurrent­ie in Europa moet het wel even slikken zijn. Neymar én Mbappé halen.

“PSG geeft een signaal aan de concurrent­en en de rest van de wereld hoe ambitieus de club is. Toen de Qatari naar Parijs kwamen, was het hen menens. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Die spelers zijn ook welkom. We hadden vorig seizoen al een sensatione­le ploeg, nu hebben we een team dat top vier in Europa is.”

Bij Anderlecht bibberen ze nu al.

“Dat is mijn probleem niet. (lachje) Ik ben heel benieuwd wat het gaat geven.”

Was jij blij met de loting in de Champions League?

“Ik vind het prachtig, ja. Ik wilde absoluut in België spelen. Voor mijn familie en vrienden is het makkelijk om eens te komen kijken. En we spelen tegen Celtic, waar de sfeer top is. En tegen Bayern München, wat voor sommigen al een finale is.”

PSG is door de komst van Neymar en Mbappé nu toch een favoriet voor de Champions League-winst?

“Dat is wat de voorzitter en de supporters willen. Met deze ploeg moeten we zeker op de halve finales mikken. Garanties heb je niet. We moeten voorzichti­g blijven.”

Een neveneffec­t van de komst van Neymar is dat ook zijn boezemvrie­nd Dani Alves bij PSG tekende, een rechtsback. Vermindert dat jouw speelkanse­n?

“Vorig seizoen verwachtte ik, door de concurrent­ie met Serge Aurier, om maar vijf matchen te spelen. Ik speelde er uiteindeli­jk 35. Ik denk dat we weer vertrokken zijn voor een mooie concurrent­iestrijd...”

Neymar is zeer aimabel. Een echte ZuidAmerik­aan die houdt van muziek, levensvreu­gde, plezier

Dani Alves is toch van een ander kaliber dan Serge Aurier.

“Hij is een formidabel­e speler. Nog offensieve­r dan ik. We kunnen volgens onze coach zelfs samen op het veld. Dat hebben we ook gezien in de Franse Supercup, toen ik rechtsacht­er en Dani Alves rechtsmidd­en speelde. Kijk, in vergelijki­ng met een jaar geleden kent de staf mij nu. Bovendien spelen we een zeventigta­l wedstrijde­n. Ik verwacht een minimum aan speelgeleg­enheid. Ik ben optimist.”

 ?? Foto AFP ?? “Met iemand als Neymar mogen samenspele­n: er zouden velen in mijn schoenen willen staan”, denkt Thomas Meunier.
Foto AFP “Met iemand als Neymar mogen samenspele­n: er zouden velen in mijn schoenen willen staan”, denkt Thomas Meunier.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium