Het Belang van Limburg

Slaapkamer van twee broertjes helemaal uitgebrand

Jongste (5) kan moeder op tijd wekken

- Geert VAN BAELEN

Gisterenoc­htend rond 5.30 uur heeft een felle brand gewoed op de eerste verdieping van een huis in de Stationsst­raat in Lommel. De brand ontstond op de slaapkamer waar twee zoontjes van 5 en 7 lagen te slapen. De moeder kon hen veilig naar buiten brengen, maar het gezin verloor heel wat spullen in de brand.

“Ik lag te slapen toen ik plots in paniek door de jongste wakker werd gemaakt. ‘Mama, ik ben bang’, vertelde hij me. Ik rook een brandlucht en ben onmiddelli­jk uit bed gevlogen”, vertelt Bina Snoekx (32) over de start van een bewogen ochtend. Onmiddelli­jk rende ze naar de slaapkamer van de kinderen. “De oudste lag nog altijd rustig te slapen, terwijl de lakens en de matras op het bed naast hem in brand stonden. Ik heb hem heel hard wakkergesc­hud. In een reflex heb ik het vuur nog zelf proberen te blussen, maar daar was geen beginnen aan. We zijn heel snel naar buiten gegaan. Ik heb nog geen gsm, die ben ik moeten gaan lenen. Toen kon ik de brandweer verwittige­n. Ondertusse­n had het vuur zich al enorm verspreid.”

De brandweer kon de benedenver­dieping vrijwaren van het huis dat onderdeel is van een tweewoonst. De aanpalende woning bleef onbeschadi­gd.

Gelukkig is iedereen ongedeerd. En ik ben enorm dankbaar voor de spontane hulpacties die al op gang zijn gekomen Bina SNOEKX

Moeder

Actie

“Op de verdieping waar het gebrand heeft, zijn we alles kwijt. De slaapkamer van de kinderen is helemaal uitgebrand. De overige kamers hebben heel veel rookschade. De kleren van de kinderen, mijn kleren, het is allemaal weg”, zegt Bina Snoekx, die dankbaar is met de hulpacties die spontaan op poten werden gezet via sociale media. “We hebben alvast kleding en zelfs bedden. Ook zijn er mensen die speelgoed schenken voor de kinderen. Heel fijn dat dit zo snel op gang is gekomen.” De mama heeft samen met haar kinderen ook een voorlopig onderkomen gevonden. “Tot alles terug op orde is. Ik woonde hier nog maar twee dagen. Gelukkig is iedereen ongedeerd. Het had veel slechter kunnen aflopen.” De brandweer wist ook de huisdieren - een hond en enkele cavia’s - tijdig buiten te krijgen.

 ?? FOTO GVB ?? Mama Bina Snoekx woonde nog maar twee dagen met haar twee zoontjes van 5 en 7 in het huis.
FOTO GVB Mama Bina Snoekx woonde nog maar twee dagen met haar twee zoontjes van 5 en 7 in het huis.
 ?? FOTO GVB ?? De slaapkamer is helemaal vernield en in het huis is er veel rookschade. De bewoners kunnen voorlopig elders terecht.
FOTO GVB De slaapkamer is helemaal vernield en in het huis is er veel rookschade. De bewoners kunnen voorlopig elders terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium