Het Belang van Limburg

Twee broers, één zus: vier finales

-

De kans is groot dat u tijdens dit bekerweeke­nd iemand van de familie Venken uit Diepenbeek tegen het lijf loopt. Voor Anne, Stef en Arne Venken staan er niet minder dan vier finales met Hasselt BT op het programma. Anne Venken (23) neemt dit weekend twee finales voor haar rekening. “Zowel met Hasselt A als met Hasselt B. Het toeval wil dat dat telkens tegen Lummen zal zijn. Met de B-ploeg wordt het een heruitgave van de laatste én beslissend­e competitie­match tegen Lummen C. Dat was echt een dubbeltje op zijn kant. Hopelijk kunnen we zondag revanche nemen. Met de A-ploeg zal het ander paar mouwen zijn door het reeksversc­hil (Lummen speel één reeks hoger, nvdr). Toch zullen we onze huid duur verkopen. Met Dominque Pauwels tref ik bovendien een vriendin aan in het andere kamp. Van een blij weerzien is niet echt sprake, want ik had haar liever in onze ploeg gehad.”

Limburg United

Stef (20) en Arne (18) Venken spelen op zaterdag (15u) samen de juniorsfin­ale tegen Lommel, nadat in de halve finale Houthalen werd uitgeschak­eld. “Die match hebben we met de nodige moeite gewonnen”, herinnert Arne zich. “In de finale verwacht ik een soortgelij­ke wedstrijd. Het kan alle kanten uit”, aldus de jongste telg van de familie, die al tweemaal met Limburg United mee mocht (om in orde te zijn met het aantal Belgen op het wedstrijdb­lad). “Dat waren toffe ervaringen. Toch wil ik zeker geen stappen overslaan en me eerst nog wat meer bewijzen bij Hasselt.”

Stef speelt niet alleen de junioresfi­nale, hij zal ook nog in actie komen bij de topaffiche Cuva Houthalen-Hasselt BT, de finale in nationale/landelijke. “Eerder deze week mocht ik opdraven in de oefenmatch tegen Bree waardoor ik allicht in de kern zit”, aldus de student ergotherap­ie. “Het zal speciaal zijn om de laatste keer onder coach Hodge te spelen. Het is iemand die in de jeugd gelooft en waarvan ik behoorlijk wat opstak. Houthalen is misschien torenhoog favoriet, maar iedere finale dient gespeeld te worden.”

 ?? Foto MIST ?? Stef (l), Anne en Arne Venken.
Foto MIST Stef (l), Anne en Arne Venken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium