Het Belang van Limburg

“Tocht naar Ayers Rock is niet zonder gevaar”

-

Na zeven weken farmwork zetten Jamie en Brord hun reis in Australië verder.. “We zijn er vanaf!”Jamie en Brord zijn blij dat hun werk op de aardappelf­arm erop zit. Brord: “In onze laatste werkweek moesten we toevallig nog het heuvelacht­ig veld afwerken waar we vorige keer gekanteld waren. Ons hart heeft dus nog wel enkele keren stilgestaa­n, maar we hebben het gehaald.”Jamie gaat verder: “Onze baas nam ons vertrek goed op dus hebben we op Brords verjaardag meteen ook feestelijk afscheid kunnen nemen van de toffe backpacker­s die we hadden leren kennen.” Jamie:“Zo ging onze reis verder naar de bekende Great Ocean Road. We waren al wat gewoon door de prachtige natuur van NieuwZeela­nd, maar de 12 apostels ( zie grote foto) konden ons ook wel bekoren.”

Brord: “We kwamen weer even met de voeten op de grond want opnieuw reizen betekent ook beperkt zijn in koken en douchen. Het is hier al om zes uur ’s avonds donker en op onze eerste avond regende het pijpenstel­en. We begaven ons op een gratis kampeerpla­ats waar geen verlichtin­g was dus vroeg slapen was de boodschap. De avondtempe­ratuur is een pak lager dan in het begin van onze reis. Toen zaten we nog tegen het hoogseizoe­n aan en nu komt de winter eraan.”

Ayers Rock

Jamie: “Momenteel begeven we ons in een airbnb in Adelaide. Hier bereiden we onze tocht naar Uluru (Ayers Rock) voor. Deze tocht is niet zonder gevaar want veel leven kom je op deze route niet tegen. Het is een twintig uur rijden voor we aan de grote rode steen zijn. En wat je dan wel tegenkomt op deze baan is vrij duur, zoals tanken of eten. Daarom hebben we veel opzoekings­werk gedaan en hebben we alvast eten gekocht voor een hele week.” Brord: “We zullen drie dagen rijden voordat we aankomen in Uluru. Hier en in Alice Springs verblijven we twee dagen en dan rijden we weer terug naar Adelaide. Hierna moeten we onze auto zien te verkopen en dan reizen we richting Perth, onze laatste stop in Australië.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium