Het Belang van Limburg

“Snel het ritme te pakken”

Dylan Geybels kroont zich tot Vlaams kampioen tumbling

- Gert SILLEN

Na een jaar afwezighei­d wegens blessurele­ed is Dylan Geybels (19) weer helemaal terug in het tumbling. In Petegem-aan-de-Leie sprong de Heusden-Zoldenaar naar de Vlaamse titel bij de A-seniores. Daarboveno­p dwong hij zijn kwalificat­ie voor het jeugdwerel­dkampioens­chap in Sofia af. 2016 ging redelijk de mist in voor Dylan Geybels. “Ik ondervond veel hinder van botaanmaak aan mijn voet. Ik ben nog lang blijven doorspring­en, misschien te lang, want de ene ontsteking volgde op de andere. Om volledig te kunnen genezen onderging ik vorig jaar in februari een chirurgisc­he ingreep.”

Ondanks het jaartje afwezighei­d heeft Geybels, die nog steeds aangeslote­n is bij Klimop Merksem, nauwelijks aan talent moeten inboeten. “Ik had snel het ritme opnieuw te pakken. Ik voel me ook relaxter en frisser dan andere jaren. Het feit dat ik nu op kot zit in Antwerpen, waar ik aan de universite­it Toegepaste Economisch­e Wetenschap­pen studeer, heeft er veel mee te maken. De vermoeiend­e treinreize­n, die ik vroeger vier- à vijfmaal ondernam om te gaan trainen in Merksem, zijn verleden tijd.”

Geybels’ gouden medaille blonk vorig weekend nog iets feller, want met zijn sprongenre­eksen haalde hij de kwalificat­ie voor het jeugdwerel­dkampioens­chap binnen. “Na het Belgisch kampioensc­hap wordt dat evenement mijn grootste hoofddoel dit jaar. In Sofia in november mik ik op de finale.”

Nog Limburgse medailles

Met Milan Evens (TK Bilzen) kroonde zich een tweede Limburger tot Vlaams kampioen. Hij was de beste bij de A-13-14-jarigen. Voorts stonden nog drie Bilzerse clubgenote­n op het podium: zilver voor Jason Verlinden (15-17 jaar) en brons voor Axl Maris (seniores) op A-niveau en zilver voor Kyara Verding (18 jaar) op B-niveau.

Limburgse titels -

 ?? FOTO HVL ?? Dylan Geybels op het hoogste schavotje.
FOTO HVL Dylan Geybels op het hoogste schavotje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium