Het Belang van Limburg

Peeters aan de kant met voetblessu­re

STEVEN DE PETTER schat de kwaliteite­n van ex-ploegmaats in

- Gunter SCHOOFS

Voor hun vijfde duel in play-off 2 trekken de Kanaries vanavond naar Mechelen. Na de ontmoeting met Yannick Ferrera is de nacompetit­ie halfweg en weten we of STVV nog vol voor de groepswins­t kan gaan in poule A. Steven De Petter kent de Kakkers uiteraard het best. Hij voetbalde vier seizoenen bij Malinwa en schopte het zelfs tot aanvoerder. Hij licht voor ons de huidige kern door.

“Tim Matthys” 1 WELKE SPELER KEN JE HET BEST?

“Ik ken Tim het best, omdat ik heel vaak met hem gecarpoold heb. Zoiets schept een band. Van mijn vier seizoenen in Mechelen speelde ik er twee samen met hem. Ook nu hebben we nog vaak contact. Af en toe spreken we zelfs af met onze gezinnen. Bovendien zijn Tim en ik van dezelfde streek in Oost-Vlaanderen. Hij is van Zottegem, ik van Roosdaal. Dat ligt op een boogscheut van mekaar.”

2 WELKE SPELER WERD DIT SEIZOEN ONDERSCHAT? “Colin Coosemans”

“Het gaat nu beter met Colin, want hij speelt altijd. Maar in het begin van het seizoen had hij het niet gemakkelij­k, omdat hij op de bank zat. Maar je ziet: kwaliteit komt steeds bovendrijv­en. Ik vind hem een uitstekend­e keeper. Ik ben blij dat hij zich nu volop kan tonen. Ik heb veel met hem getraind, ik weet wat hij kan. Chapeau dat hij altijd is blijven volhouden in de periodes dat hij uit de boot viel.”

3 WELKE SPELERS KUNNEN STRAKS NAAR EEN GROTERE CLUB VERHUIZEN? “Mats Rits en Jordi Vanlerberg­he” ”

“Ze zijn allebei jong,ng talentvol talentvol en en Belgisch. Rits werd eerder al in verband gebracht met Belgische topclubs, nu is dat ook voor Vanlerberg­he (foto) het geval. Of ze het niveau van Club of Anderlecht aankunnen? Als ze door die clubs gehaald worden, ligt het eraan met welkebedoe­ling.Moetenzeme­teen mee de ploeg dragen, of krijgen ze aanpassing­stijd? Want er is toch nog altijd een groot verschil tussen Mechelen en Club of Anderlecht.”

Tim Matthys zou ons zeker diensten kunnen bewijzen. Hij is een ervaren speler die altijd scoort en assists geeft. Maar… hij heeft nog een jaar contract in Mechelen

Steven DE PETTER

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium