Het Belang van Limburg

“Vorm zoals in wonderjaar 2011”

-

Philippe GILBERT Zoals verwacht kwam de eindzege van Philippe Gilbert in de Driedaagse De Panne-Koksijde gisteren niet meer in gevaar. Met zijn overwinnin­g zette de Belgische kampioen zijn favorieten­status voor de Ronde extra in de verf. Al liet Gilbert zich na afloop niet op grootspraa­k betrappen. “Of ik nu de enige kopman ben bij Quick Step Floors? Alles op mij zetten, dat is pas een fout. Vooral omdat we een aantal afmakers hebben. Akkoord, Terpstra in een sprint met Sagan is kansloos, maar ik wil het nog eens zien als Stybar of Boonen na zo’n zware klassieker met de wereldkamp­ioen voor de zege sprint. Of Gilbert... (grijns). Het doet me niets dat ze me op gelijke hoogte van Sagan en Van Avermaet plaatsen. Ik denk dat mijn vorm nu ongeveer is als die van 2011 (zijn wonderjaar, nvdr.). Toen had ik misschien iets meer geluk. Nu werd ik tweede in Waregem en Harelbeke.”

De herboren Ardennees lachte weg dat De Panne misschien te zwaar is voor wie zondag ook wil winnen. Daarom hield Van Avermaet liever nog een miniploegv­erkenning, terwijl Sagan pas gisteren terugkeerd­e naar Vlaanderen. “Ik vroeg zelf om deze Driedaagse erbij te nemen. Bovendien hoefde ik niet zo diep te gaan, het was mooi weer. Ik ben blij dat ik deze beslissing nam.”

Diezelfde Van Avermaet liet optekenen dat hij in de vorm van zijn leven zit. Gilberts gezicht vertrok niet eens toen hij dat hoorde. “Ik zit er ook niet ver van.”

Unieke dubbel?

Als Gilbert zondag de Ronde weet te winnen, treedt hij toe tot een unieke club. In het verleden slaagden alleen Peter Van Petegem, Alessandro Ballan en Alexander Kristoff erin om na de eindwinst in de Driedaagse De Panne-Koksijde in datzelfde jaar Vlaanderen­s Mooiste op hun palmares te schrijven.

 ?? FOTO AFP ?? Philippe Gilbert straalt na zijn zege in de Driedaagse De Panne-Koksijde. “Ik ben blij dat ik besliste om te starten.”
FOTO AFP Philippe Gilbert straalt na zijn zege in de Driedaagse De Panne-Koksijde. “Ik ben blij dat ik besliste om te starten.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium