Het Belang van Limburg

“Groenten uit eigen tuin”

Voorzitter Johan Vanherck ziet nieuwe accommodat­ie als boost voor Kadijk SK

- Bart SCHIJNS

Kadijk SK wil zondagmidd­ag tegen Grote Heide de laatste strohalm grijpen om ook volgend seizoen in tweede provincial­e te kunnen spelen. Vorig seizoen bracht de dalerseind­ronde nog soelaas, nu is Kadijk na twintig wedstrijde­n opnieuw houder van de rode lantaarn. “Het goede nieuws is dat er nog elf matchen te spelen zijn, maar als we niet winnen, zal het moeilijk worden”, beseft voorzitter Johan Vanherck. “Nadat we ons vorig seizoen via de dalerseind­ronde met de hakken over de sloot wisten te redden, hoopten we dit jaar op een rustig seizoen”, blikt voorzitter Johan Vanherck nog eens terug. “Maar als je na negentien wedstrijde­n maar twaalf punten telt, dan zegt dat genoeg. En toch hebben we slechts zelden ondergeleg­en, maar we verloren te vaak met één doelpunt verschil. Als je dan - zoals tegen Ham en Achel - een voorsprong niet weet vast te houden, duidt dat misschien toch op een gebrek aan kwaliteit en efficiënti­e. De late transfer van Theuwis, het papierwerk voor een Braziliaan­se speler dat we niet in orde kregen en nieuwkomer­s Kelchterma­ns en Goossens die de voorbereid­ing misten, zouden we als excuses kunnen inroepen, maar daar willen we ons niet achter verschuile­n. We hebben met deze groep de competitie aangevat en die groep krijgt van ons ook het vertrouwen. Daarom deden we ook geen wintertran­sfers en borduren we ook voor de rest van het seizoen verder met onze trainer Patrick Jacobs.”

En als het dan toch zou mislopen?

“Dan willen we zo snel mogelijk opnieuw naar tweede komen. Onze kern voor volgend jaar is ook al min of meer klaar. Spelers die vertrekken zullen door minstens evenwaardi­ge spelers vervangen worden. En bij de nieuwkomer­s zitten toch een paar spelers, die nu in eerste provincial­e spelen en ook enkele betere voetballer­s uit derde provincial­e hebben bij ons getekend.”

En hoe zit het met de nieuwe accommodat­ie?

“Deze week hebben de burgemeest­er en ik als voorzitter de nodige documenten getekend. De bedoeling is dat nog voor het einde van dit kalenderja­ar de eerste spadesteek zal geplaatst worden. De nieuwe kantine, kleedkamer­s en speelvelde­n - waaronder een kunstgrasv­eld - worden dan vanaf september 2019 in gebruik genomen. De bedoeling is dan ook om onze thuiswedst­rijden op zaterdagav­ond te spelen. We hebben het dan nu ook altijd over een meerjarenp­lan, wanneer we met spelers rond de tafel gaan zitten. Kadijk is nu al de snelst groeiende club uit NoordLimbu­rg, maar die nieuwe accommodat­ie zal nog een enorme boost betekenen voor onze club. We zijn nog maar een achttal jaar bezig met onze jeugdwerki­ng. De gewestelij­ke U15 kroonde zich in december nog tot herfstkamp­ioen. Wij willen op termijn, zoals Sef Vergoossen altijd zegt, groenten uit eigen tuin kunnen plukken.”

We zijn nu al de snelst groeiende club uit Noord-Limburg Kadijk-voorzitter Johan VANHERCK

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Johan Vanherck: “Er zijn nog elf matchen te spelen, maar als we zondag niet winnen, zal het moeilijk worden.”
Foto DICK DEMEY Johan Vanherck: “Er zijn nog elf matchen te spelen, maar als we zondag niet winnen, zal het moeilijk worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium