Het Belang van Limburg

Tom Brady voor de legende

-

Een plaats in de geschieden­is heeft Tom Brady sowieso al. Als het niet is dankzij zijn vier overwinnin­gen in de Super Bowl, dan wel dankzij zijn wereldbero­emde echtgenote Gisèle Bundchen of door een van de grootste schandalen uit de sportgesch­iedenis. Maar kan hij zondag ook de legende ingaan als de meest succesvoll­e

aller tijden?

Deflategat­e,

quarterbac­k

In ons voetbal heb je Pele, Cruijff en Maradona. In het American football heb je de legendaris­che Joe Montana, de vorig jaar gestopte Peyton Manning en Tom Brady.

Brady hangt graag een imago van ideale schoonzoon op, maar dat wil niet echt lukken. Eerst werd hij vader bij zijn vorige liefje, actrice Bridget Moynahan, terwijl iedereen wist dat hij al een half jaar samen was met het Braziliaan­se model Gisèle Bundchen. De twee hebben intussen twee kinderen, Benjamin (7) en Vivian (4). “Gisèle heeft me een ketting als beschermin­g gegeven”, verklapte Brady deze week. “Ze vind het niet leuk als ik geraakt word. ‘Gooi de bal maar snel weg’, zegt ze altijd. Dat zal ik dus maar doen.” Vervolgens stond Brady in 2015 in het middelpunt van Deflategat­e, een groot schandaal waarbij de lucht in de footballs werd afgelaten, opdat ze verder te gooien en beter te vangen waren. Brady werd mede-schuldig bevonden en kreeg een schorsing van vier speeldagen. De laatste maanden trapte Brady dan weer op vele tenen door openlijk zijn steun te betuigen aan Donald Trump. Brady - 39 jaar, 102kg voor 1m93, jaarsalari­s van dik 40 miljoen - is een absolute superster in zijn sport. Zijn beste jaar was 2007, toen hij 50 touchdowns gooide en met de New England Patriots élke wedstrijd won... behalve de Super Bowl. Zondag staat hij voor de zevende keer in the Big Game. Dat is op zich een record. Tot dusver won hij vier keer en daarmee deelt hij het record met Joe Montana en Terry Bradshaw. Een vijfde overwinnin­g zou hem alleen recordhoud­er maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium