Het Belang van Limburg

Opnieuw genekt door arbitrage

Mboyo maakt winnende treffer vanuit duidelijk buitenspel

- Piet DINGENS

“Op dit moment voel ik alleen maar agressie”. De doorgaans zo rustige en diplomatis­che Tom Van Imschoot kookte van woede. Een geldig kopbaldoel­punt van Corstjens (ontsnapt aan de aandacht van de spelleidin­g) en een buitenspel­treffer van invaller Mboyo (opnieuw fout beoordeeld) bevestigde­n ook tegen Cercle de vloek die al het hele seizoen boven het Soevereins­tadion hangt. “Voor de zoveelste keer genekt van bovenuit, dus was het logisch dat na afloop de stoppen bij de spelers even doorsloege­n,” aldus Van Imschoot. Hoewel volgens de naakte cijfers het duel uitgevocht­en werd tussen de slechtste thuisploeg (Lommel, 6 op 36) en de slechtste uitploeg (Cercle, ook 6 op 36) kende United bijna een droomstart. Valcke, die tegen zijn ex-club absoluut iets wilde tonen, troefde enkele verdediger­s op kracht af en kanjerde aansluiten­d de bal rakelings naast. Jammer genoeg voor de spits blesseerde hij zich en na enkele minuten trekkebene­n moest hij het veld al ruimen voor Orye. Niet meteen een godsgesche­nk voor de nog wat onwennige, piepjonge aanvaller, die nu moest opboksen tegen de intussen klaarwakke­re Cercle-defensie. Vermits ook de lokale verdedigin­g zijn zaakjes vrij goed voor mekaar had - alleen met hoekschopp­en weggeven was groen-wit veel te kwistig - ontrolde zich een zenuwachti­g en krampachti­g schaakspel dat het publiek enkel via zijn spanning kon boeien. Maar dat veranderde na de pauze. Lommel-keeper Bertrams mocht meteen een pluim op zijn hoed steken. Met een beenveeg verhinderd­e hij een treffer van Kis. United reageerde prompt met een loeier van Molenbergh­s, maar het vizier van de Westerlo-huurling stond niet goed afgesteld.

Even later mocht Kis vanuit dubieuze buitenspel­positie zomaar op Bertrams afstormen. Keeper, paal én de toesnellen­de Neven voorkwamen onheil. De vlam sloeg nu echt in de pan en beide teams leken ineens heel goed te beseffen dat ze met een punt nauwelijks iets opschoten.

Vooral Lommel roerde zich heftig. Maar Scheelen, Maletic (twee keer) en De Bruyn (ook twee keer) slaagden er niet in om de ban te breken.

Corstjens kopte de bal ondanks de graaiende handen van keeper Nardi over de doellijn... toen de assistent-scheidsrec­hter net een vuiltje in zijn oog had. De goal werd afgekeurd.

Nadat invaller Mboyo in blessureti­jd wel mocht scoren, vanuit buitenspel dan nog, stond het stadion in lichterlaa­ie. In het onoverzich­telijke tumult kreeg Corstjens na afloop nog rood en Yagan geel. “Trop is te veel”, aldus Van Imschoot. “Wat moet ik hier nog over zeggen? Je hoort van alle kanten spreken over buitenland­se overnames. Wij doen het met eigen middelen en met 23 Belgen en we worden op deze manier beloond. Natuurlijk hadden we vanavond meer moeten scoren, we hebben de kansen gehad. Maar dit is echt zo onrechtvaa­rdig.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Na afloop kookten in beide kampen de potjes over.
FOTO DICK DEMEY Na afloop kookten in beide kampen de potjes over.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium