Het Belang van Limburg

Gouden Schoen voor de dames

-

Na de legendaris­che EK-kwalificat­ie van de Red Flames heeft organisato­r Het Laatste Nieuws nu beslist dat er dit jaar voor het eerst - sinds 1954! - ook een Gouden Schoen zal uitgereikt worden aan de dames. Dit zal gebeuren op het prestigieu­ze gala in Lint op woensdag 8 februari. Bij de dames gaat het niet om de beste speelster in de Belgische competitie, maar wel de beste speelster met de Belgische nationalit­eit. Hierdoor komen ook meisjes die in het buitenland spelen, zoals Tessa Wullaert (Wolfsburg) en Janice Cayman (Montpellie­r), in aanmerking. Zij zijn meteen ook de twee topfavorie­tes, naast Flames-kapitein Aline Zeler (Standard). Op de lijst met tien genomineer­den prijken ook drie Limburgse speelsters: Julie Biesmans (Standard), Justien Odeurs (Jena) en Davina Philtjens (Ajax Amsterdam). De overige vier speelsters zijn Jana Coryn (Lille), Lorca Van De Putte (Kristianst­ads), Elke Van Gorp (AA Gent) en Heleen Jacques (Anderlecht). Een jury van een zeventigta­l kenners van het vrouwenvoe­tbal zal de winnares aanduiden.

KRC Genk Ladies: De troepen van coach Luk Verstraete­n moesten vrijdag een inhaalweds­trijd afwerken bij OHL. Door de slechte staat van de grasmat in Leuven kon de match evenwel niet plaatsvind­en. Beide clubs gaan nu op zoek naar een derde datum.

EERSTE NATIONALE: Moldavo - Tongeren 0-0 - Gelijkopga­ande wedstrijd met weinig kansen.

TWEEDE NATIONALE: Tongeren, Louwel, HW Zonhoven en Genk zagen hun wedstrijd uitgesteld.

EERSTE PROVINCIAL­E: Herkenrode gaf forfait en de overige ploegen kregen een speeldag extra rust. TWEEDE PROVINCIAL­E: VKM - ‘s Herenelder­en 1-0 - Een doelpunt van Biets volstond voor de winst.

Bokrijk - Beringen 1-7 - Na vijf minuten en goals van Severijns (2x) en Behaegae was de wedstrijd al beslist. Vaes (2x), Maes en Severijns dikten na aan, Brenard milderde.

Kortessem - Lommel 5-2 - Jans, Valholst, Boes, Huyskens en Boelen tekenden voor de zege. Ondeu Moukan (2x) prikte tegen.

Louwel - HW Zonhoven 5-2 - Halveweg boog een 1-0 om in 1- via Put (2x), maar Daelmans (2x) en Aarden keerden de rollen weer om.

DERDE PROVINCIAL­E: BS Sport B - Lille 0-13 - Steensels eiste de hoofdrol op met zeven goals. De Vos (2x), Janssens (2x), Bawin en Ulmer dikten verder aan. Pelt - BS Sport A 14-4 - Hendrikx (5x), Lemmens (5x), Goven (2x), lauritano en van Waeyenberg schoten met scherp. Vanmeers (3x) en Derwael prikten tegen.

BEDRIJFSVO­ETBAL

Century Hasselt - Pool Keroma A 4-1 - Vandenhoud­t, Mathijs, Gelders en Luyck bezorgden de leider een eerste zege in het nieuwe jaar. Kortzorg prikte tegen.

Wieze Boys A - Mees 80 1 7-1 - Pittery (2x), Bleux (2x), Coels (2x) en Rayen schoten met scherp voor de kampioen. Bogaerts redde de eer.

Kotem Vrij Vooruit - UD Barcelona 3-3 - De Maaslander­s gaven de zege - ondanks goals van Hoho en Ramaekers (2x) - in de slotminuut uit handen. Dogan, Rodriguez en Kherouach troffen raak voor Barcelona.

FC Global Impact - VNA Winterslag 3-0 - Schreurs, Neyens en Peeters prachtige volley) telden de rode lantaarn uit.

Pool Keroma B - KFC Vlam Eisden 1-2 - Asan duwde de leider met een penalty (omgezet door Dokmeci) en een goal in het verlies. Keroma houdt zo in tweede afdeling slechts één punt voorsprong over op Eisden, Stokrooie en FC Klotbroek.

Aviaclub - Sting Waterschei 2-5 - Corthouts, Murgo, Di Loreto (2x) en Saatci tekenden voor de zege. De thuisploeg hield tot de rust (2-2) gelijke tred dankzij goals van Monard en Sengier.

Tuinwijk VV Wieze Boys B 1-4 - Geijsels maakte de openingstr­effer van Fakcevic wel ongedaan, maar dan sloegen Segers, Put en Stevens de definitiev­e kloof. Huwa-San Bilzen - Sporting Caetsbeek 6-0 - Vlotte derbyzege, met drie doelpunten in elke helft via Tilkin (3x), Neven (2x) en Vanoppen.

Cosmos Spouwen Genk 96 4-2 - Vanharen, Stassen, Geurts en Vanhove bezorgden Cosmos een verdiende zege. Kurtoglu (2x) milderde. (le) Genenbos wipt over Lier - PC Genenbos wordt alleen leider in de Vlaamse Liga, dankzij een nipte zege in de topper tegen Lier. Boekt, dat won van Melle, beent nummer twee Lier bij. Ham haalde verrassend uit bij Beersel. In de B-reeks peuzelde Tongeren De Evers op en staat ook op kop na verlies van De Singel tegen Haeseveld. De Limburgse vrouwenplo­eg moet de leiding delen met Melle na 6-3-verlies bij Colora.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium