Het Belang van Limburg

Lukaku claimt twee goals, maar krijgt er slechts één

- Gert Gysen

Pep Guardiola blijft maar aanmoddere­n in de Premier League. Gisteren slikten hij en Manchester City een bittere pil met het 4-0 verlies tegen Everton. Belgen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas deden de wankele City-defensie bij momenten blozen. Twee jonkies – Davies en Lookman – en twee Belgen – Mirallas en Lukaku – bezorgden Everton zijn grootste overwinnin­g ooit tegen Manchester City. Een doelpunt, een assist en een afgekeurde goal voor Kevin Mirallas. En voor Lukaku één of twee goals? Bij de 3-0 lobde Davies de bal over Claudio Bravo en Big Rom deed nog een beweging naar de bal om het doelpunt op zijn naam te krijgen. Over wie uiteindeli­jk de doelpunten­maker was, heerste discussie na de wedstrijd.

De Premier League bevestigde echter snel dat de treffer toegekend wordt aan Davies. Lukaku blijft zo steken op twaalf competitie­goals en vier assists.

Vijfde nederlaag

Door de zege van Everton zit Manchester City-coach Pep Guardiola met de handen in het weinige haar. City verloor nu al vijf wedstrijde­n dit seizoen. De Premier League-titel lijkt buiten handbereik. “Chelsea staat al tien punten voor. Die zijn weg”, gaf Guardiola toe. “Maar de Premier League is nog niet voorbij voor ons. De tweede (Tottenham en Liverpool, nvdr.) staat maar drie punten boven ons. De jongste weken heb ik de spelers gezegd dat ze het klassement moeten vergeten. Na het seizoen zullen we wel evalueren hoe het is geweest.” Aan Kevin De Bruyne zal het alvast niet liggen. De Rode Duivel was een lichtpunt bij City en zag in de eerste helft twee assists niet worden afgemaakt door eerst Sterling en nadien Silva. “Voor rust verdienden we het om twee of drie goals te maken”, vertelde Guardiola daarover. “Dat had een wereld van verschil gemaakt.” Opmerkelij­k: bij de 2-0 staarde de Spanjaard lange tijd in het niets. Tobbend over hoe dit is kunnen gebeuren. “Maar ik ben heel gelukkig in Manchester”, wilde hij na de wedstrijd absoluut benadrukke­n. Intussen maakten de Everton-fans zich vrolijk in de miserie van de Spaanse coach. ‘You’re getting sacked in the morning’, klonk het. “Morgen word je ontslagen.” Zo’n vaart zal het niet lopen, maar het is een feit dat de stoel van een andere trainer met deze resultaten bij City al lang zou wankelen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kevin Mirallas had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de 4-0-zege tegen Man City.
FOTO PHOTO NEWS Kevin Mirallas had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de 4-0-zege tegen Man City.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium