Het Belang van Limburg

De favorieten van Wim Dries

-

Boeken: “Ik ben geen boekenleze­r. En wanneer ik boeken lees, dan staan die in verband met mijn functie als burgemeest­er. Mijn favoriete boek is dan ook If Mayors Ruled the World van Benjamin Barber. Ook het boek Smart Cities van Pieter Ballon ligt altijd binnen handbereik. Ter compensati­e ben ik wel een fervente krantenlez­er.” Muziek: “Ik ben altijd heel veel met muziek bezig geweest. Vroeger was ik DJ en ook nu nog sta ik soms achter de draaitafel­s als DJ Mayor, als men mij op een of andere fuif vraagt om een uurtje te draaien. Ik heb wel geen eigen platen meer. Vaya Con Dios is mijn favoriete band. Ik ben ook fan van Clouseau. Ik heb vanuit mijn opleiding jaren voor hen het licht gedaan bij hun optredens. Mocht ik niet in de politiek zijn gestapt, dan zou ik nu misschien wel werken voor Mat Willems of voor Painting with Light van Luc Peumans.”

Reizen: “Ik ga heel graag op reis, samen met mijn echtgenote en mijn kinderen. We zijn gaan raften in de Spaanse Pyreneeën, we hebben een mini-safari gedaan in Tanzania, we hebben samen Singapore bezocht. Reizen is om leuke dingen te doen en om andere culturen te proeven.”

Eten: “Ik heb vaak achter de kookpotten gestaan. Wel enkel tijdens wijkfeeste­n en zo. Thuis kook ik quasi nooit. Mijn favoriete gerecht is kip curry met rijst.” Sport: “Nu nog weinig. Ik heb wel basketbal gespeeld. En ik was heel lang lid van vlaggendan­sgroep Symbolica. Dat is niet hetzelfde als vendelzwaa­ien, het is dansen met vlaggen. Ik zie heel graag dans, in het bijzonder hedendaags­e dans.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium