Het Belang van Limburg

COMEDY CAPERS

Sluit foute speler uit bij KV

- Roger Cox

Een vermoeid ogend Genk behoudt na een zwaar bevochten zege tegen een stug KV Mechelen de aansluitin­g met de top zes. Maar dat werd achteraf niet het drukst besproken. Die bedenkelij­ke eer ging naar ref Wouters en zijn assistente­n. Zij hadden op z’n zachtst gezegd hun avondje niet. Met een verkeerde uitsluitin­g aan bezoekende kant als dieptepunt. Ferrera was woest. De Jupiler Pro League is duidelijk de Europa League niet. Niet wat het niveau van het geboden spektakel betreft en niet wat de arbitrage betreft. De eerste helft tussen Genk en KV Mechelen was daarvan gisteren een perfecte illustrati­e. De thuisploeg betaalde de tol van drie zware weken en dat vertaalde zich in holderdebo­ldervoetba­l. Er zat tonnen zand in de machine. Maar dat kon niet verhindere­n dat de supporters toch waar voor hun geld kregen.

Paulussen rood en niet Rits

Helaas wel om de verkeerde reden. Alle respect voor ref Luc Wouters en zijn team, ze zaten er in die eerste 45 minuten tot drie keer toe naast en beïnvloedd­en zo rechtstree­ks het resultaat. Iets wat je niet wil als spelleider. De aflevering van Comedy Capers begon na een kwartier, toen Susic na geharrewar in de Mechelse zestien op de arm van Rits besloot. Wouters had niks gezien, lijnrechte­r Hermans en vierde ref Wim Smet blijkbaar ook niet en dus hakte na minutenlan­g overleg en verwarring Wouters zelf de knoop door: de penalty was terecht, de rode kaart voor Paulussen uiteraard niet. Een pijnlijke vergissing die vermeden had kunnen worden als het gebruik van tvbeelden toegelaten zouden zijn. Karelis talmde niet en bracht zijn ploeg vanaf elf meter langszij. Langszij, inderdaad, want het tactisch plannetje van Malinwacoa­ch Yannick Ferrera had tot dan toe perfect gewerkt. Rond het - dixit hijzelf - “beste middenveld van het land” had hij een hele burcht gemetseld. Met het trio Paulussen-De Witte-Rits centraal en op de flanken twee tandems met verrassend Matthys en Schouterde­n in een defensieve rol. De Genkse acties werden zo ver- stikt en bij de eerste bezoekende actie was het bingo. Nastic, nog een onzekere factor bij Genk, vergat het buitenspel van Matthys op te heffen. Met een gelukje vond die Verdier en het stond 0-1.

Elleboog Verdier

Na de verkeerde uitsluitin­g van Paulussen moest Croizet natuurlijk meer terugplooi­en, wat het Mechelse aanvalsspe­l niet ten goede kwam. Desondanks bleven de bezoekers aardig meedoen. Meer zelfs, op het half uur moest Bizot alles uit de kast halen om Kolovos en Verdier af te stoppen.

In hun drang om met tien toch dat punt vast te houden ging Croizet even later wel over de schreef. Zijn elleboog op het hoofd van Colley schreeuwde om rood. Maar Wouters hield het bij geel. Alleszins iets voor de reviewcomm­issie. Luttele minuten later ging ook assistent Peter Hermans de mist in, toen hij de doorgebrok­en Karelis ten onrechte afvlagde. De Griek was echter zo beschaafd op Moris te besluiten.

Lucky goal Samatta

Veel stof tot nakaarten dus tijdens de rust. De tweede helft had heel wat minder om het lijf. Maes wilde meer diepgang en bracht Samatta voor Susic. Een wissel die snel resultaat opleverde. Met een gelukje weliswaar. De Tanzaniaan deed een schuiver van Bailey ongewild afwijken, Moris was geklopt.

Het einde van het Mechelse verweer? Neen. Genk drukte het gaspedaal nu wel dieper in. Maar kon door tal van misverstan­den en slordighed­en niet verder afstand nemen. En dus gooide Ferrera met vuurtoren Veselinovi­c nog een laatste troefkaart op tafel. Maes reageerde met Kumordzi en haalde zijn slag thuis en slaakte een grote oef. Het mocht ook eens een keertje meezitten.

 ??  ??
 ?? FOTO JG ??
FOTO JG

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium