Het Belang van Limburg

Buren helpen slaapkamer­brand blussen

-

Op de rotonde van de Nieuwstraa­t in Diepenbeek is gisteravon­d omstreeks 21 uur een bestuurder geslipt. Zijn wagen raakte bij het nemen van de buitenkant van de rotonde vermoedeli­jk een borduur. Daardoor begon de auto te slingeren, om uiteindeli­jk over de kop te gaan op de rijbaan. De 20-jarige bestuurder uit As kon zelf nog uit het wrak kruipen. De man werd met lichte verwonding­en naar het ziekenhuis gebracht. Aan de Nieuwe Heidestraa­t in Hasselt hebben buren samen met de brandweer een hevige brand kunnen voorkomen. Vermoedeli­jk was het elektrisch deken in de slaapkamer oververhit geraakt. De bewoner zelf was al wakker, en naar buiten gegaan toen buren een rookpluim uit het raam zagen. Meteen sloegen ze in actie met de tuinslang om het vuur beperkt te houden. Brandweer Hasselt haalde de matras, het deken en enkele smeulende spullen snel naar buiten en bluste na. “Jammer genoeg was er veel rook”, zegt Dirk in een huis in de Blookstraa­t. De feiten werden vrijdagavo­nd rond 23 uur vastgestel­d. (nv)

BERINGEN

Zaterdagav­ond is een inbraak vastgestel­d in de Lijsterstr­aat. De daders hadden een raam aan de achterkant opengebrok­en en de hele woonst doorzocht. Het precieze nadeel is nog niet bekend (nv) Zondagnami­ddag is een poging tot inbraak vastgestel­d in een huis in de Kastelstra­at. (nv)

HALEN

Zaterdag is een inbraak vastgestel­d is de Fonteinstr­aat. In Decosterst­raat hebben dieven een inbraak gepleegd in een huis maar namen ze niets mee. In dezelfde straat werd ook nog een poging vastgestel­d. Tot slot werd ook een inbraak gepleegd in de Marktstraa­t. (nv)

HAMONT-ACHEL

Zondagvoor­middag is een inbraak vastgestel­d in de kantine van de tennisclub op Sleutjes. (nv)

HASSELT

Onbekenden zijn zaterdag binnengedr­ongen in een huis in de Heerstraat maar hebben geen buit gemaakt. (nv)

Via de slaapkamer zijn dieven zaterdag binnengedr­ongen in een huis op de Diesterste­enweg. Het nadeel is nog niet gekend. (nv)

HEUSDEN-ZOLDER

Dieven zijn vrijdag binnengedr­ongen in een huis in de Kruiswegst­raat. De daders raakten binnen via een raam en haalden de hele woonst overhoop. Het precieze nadeel is nog niet bekend. (nv) Zaterdagav­ond kort voor middernach­t is een woninginbr­aak vastgestel­d Vanbaelen van brandweerz­one Zuid-West Limburg. “Daardoor is er schade in de slaapkamer en een deel van het huis.” Het pand is een gerenoveer­de achttiende-eeuwse hoeve, die beschermd is. op Galgeneind­e in Zolder. (nv)

RIEMST

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Heukelom-Dorp een Volkswagen gestolen. (nv)

TESSENDERL­O

Dieven hebben het voorbije weekend 9 containers van bedrijven opengebrok­en op de bouwwerf van het nieuwe industriet­errein op de Huyundaila­an. De eerste container braken ze open om materialen te stelen waarmee ze de andere containers konden openbreken. De precieze omvang van de buit is nog niet bekend (nv) Een poging tot inbraak is zondag vastgestel­d in de Laarbossen­straat. De poging om de voordeur open te breken, mislukte. (nv)

TONGEREN

Vrijdagnac­ht zijn inbraken gepleegd in huizen op de Viséweg en in de Baverstraa­t. Bij de eerste inbraak is niet bekend of er iets weg is, bij de tweede werden juwelen en geld buitgemaak­t. Op Kleinveld werd een diefstal uit de kledingcon­tainer vastgestel­d. (nv)

 ?? Foto TOM PALMAERS ??
Foto TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium