Het Belang van Limburg

“Marathon volgende doel”

Frank Bollen (30) knoopt na jaar blessurele­ed weer aan met competitie

-

Na een hardnekkig­e knieblessu­re, die hem bijna een jaar aan de kant hield, liep Frank Bollen vorige zaterdag in Burcht voor het eerst weer een pistewedst­rijd. “Op 22 augustus vertrekken we voor een maand op stage naar Kenia. De marathon van Eindhoven wordt wellicht mijn volgende doel.”

Frank Bollen is back on track. De 30-jarige Bilzenaar sukkelde sinds vorig najaar met een hardnekkig­e ontsteking van het kraakbeen in zijn knie.

PIJNVRIJ

“De problemen zijn in oktober begonnen. Ik heb wel enkele keren proberen te hervatten, maar de ontsteking kwam telkens terug. Nu ben ik gelukkig van het probleem verlost”, zegt Bollen.

Begin juni kon hij opnieuw deftig beginnen trainen, vorige zaterdag liep hij in Burcht voor het eerst weer op de piste.

“Ik ben herbegonne­n met een 3.000m en had een chrono van 8.35 voor ogen. Maar door de hitte en het ontbreken van tegenstand is het uiteindeli­jk 8.48.50 geworden. Het belangrijk­ste is dat ik weer pijnvrij kan lopen. Ik heb ook geleerd dat forceren niet helpt.”

INZAMELACT­IE

Samen met partner Manuela Soccol - die na de operatie aan haar voeten weer tot 45 minuten aan het lopen is -, Willy Peter en trainer Frank Schepers, vertrekt Frank Bollen op 22 augustus voor een maand op hoogtestag­e naar het Keniaanse Iten.

“Mijn volgende doel wordt de marathon. Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat ik op 13 oktober de marathon van Eindhoven loop. Ik zou er graag 2u20 à 2u22 klokken. Met de stage in Kenia wil ik mijn debuut in de marathon voorbereid­en.”

Ook vorig jaar trokken Bollen en Soccol naar Iten. “Het bracht ons op het idee om de Keniaanse kinderen te verrassen met kinderspor­tschoenen van hier. Enkele weken nadat we bij ATLA de inzamelact­ie opstartten, hebben we al enkele zakken vol. Eigenlijk al meer dan we kunnen dragen. Nog meer schoenen bezorgen, heeft dus geen zin.”

JACKY STIJVEN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium