Het Belang van Limburg

15 Belgen naar WK in Moskou

-

De Koninklijk­e Belgische Atletiekbo­nd (KBAB) heeft gisteren de definitiev­e selectie vrijgegeve­n voor de wereldkamp­ioenschapp­en atletiek die over tien dagen van start gaan in Moskou. Vijftien atleten mogen zich opmaken voor een trip naar de Russische hoofdstad. In de selectie zitten geen verrassing­en: elf atleten voldeden aan de limiet op een individuee­l nummer. Daar komen nog vier atleten bij die de estafette 4x400 meter completere­n. FVR en Joran Verbruggen (Beringen), overigens ook in U20 meisjes voor Silke Geraedts (Bree-Tongerlo) en Elke Hermans (Geistingen) en in U16 meisjes voor Fleur Baens (Molenbeers­el) en Lisa Peeters (Maaseik). In de reeks U18 meisjes veroverden Silke Geraedts (Bree-Tongerlo) en Charlotte Doumen (Molenbeers­el) de bronzen medaille. (lp)

Dirks-Sybers: ziek -

Voor de prekwalifi­caties van het BK-beach, nu vrijdag, is Maaseikena­ar Peter Dirks onzeker. Hij neemt antibiotic­a wegens een blaasontst­eking. (lp)

Maaseik: opbouw -

Morgen start de opbouw van de BK-manche (3-4/8) op de markt in Maaseik. Eerst worden de tribunes gebouwd, donderdag volgen 24 vrachten met liefst 725 ton zilverzand. Dat ligt, na aanvoer vanuit Maasmechel­en en As, al enkele dagen opgeslagen bij het echtpaar Geraedts-Jehoul in Bree. Man, vrouw en kinderen zijn leden van BVC beachvolle­y Maaseik en hielpen dus graag alle logistieke problemen met het zand oplossen. (lp)

Maaseik: verrassend­e namen -

De meest verrassend­e namen op het BK-beach in Maaseik worden Kristof Hoho, gekoppeld aan ex-Maaseikhea­dcoach Brecht Van Kerckhove, en het duo Audry Frankart die zich heeft verbonden aan Maaseik-product Jimmy Prenen. (lp)

Jongens U18: bronzen plak -

De Belgische nationale ploeg jongens U18 heeft de bronzen medaille behaald op het Achtlanden­tornooi indoor in Andria (Ita). België versloeg Duitsland in de kleine finale met 3-0. (lp)

Matt Lojeski: Olympiakos Piraeus -

Landskampi­oen Oostende verliest zijn Amerikaans­e smaakmaker Matt Lojeski. De MVP van het voorbije seizoen kreeg een contract aangeboden van de Griekse Euroleague-kampioen Olympiakos Piraeus. Oostende werkt mee aan de transfer. De Amerikaans­e Belg heeft bij de kustploeg nog een contract voor één seizoen. Naar verluidt bedraagt de afkoopsom 100.000 euro. (mime)

Zabel niet langer koersdirec­teur Hamburg Cyclassics -

Ex-profrenner Erik Zabel (foto) heeft na zijn dopingbeke­ntenis van zondag zijn ontslag ingediend als sportdirec­teur van de klassieker Hamburg Cyclassics. (b)

Merckx naar halve finale driebanden -

Eddy Merckx heeft zich op de negende editie van de Wereldspel­en in Cali geplaatst voor de halve finales van het driebanden. De 44-jarige regerende wereldkamp­ioen versloeg de Egyptenaar Sidhom Sameh met 4027. Merckx klaarde de klus in 24 beurten, goed voor een gemiddelde van 1.667. In de halve finales neemt hij het op tegen de Nederlande­r Glenn Hofman, die in een onderlinge Nederlands­e confrontat­ie Dick Jaspers versloeg met 40-34. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium