Het Belang van Limburg

“Makkelijk om hem te

Onbekend Belgisch toptalent Zakaria Bakkali tegenover

-

De tijd dat er bij PSV een heleboel Belgen in de selectie zaten, is voorbij. Met Dries Mertens en Timothy Derijck vertrokken er afgelopen zomer twee landgenote­n uit Eindhoven. De 17-jarige onbekende Zakaria Bakkali blijft als enige over. “Ik zal tevreden zijn als we met 3-0 of 4-0 winnen”, aldus de Luikenaar.

Bij PSV maakt vanavond wellicht één Belg zijn opwachting in de basiself: Zakaria Bakkali. Wie? Wel, Bakkali is een 17-jarig toptalent van Marokkaans­e afkomst. Hij speelde in zijn jonge jaren voor FC Luik en Standard en maakte in 2008 de overstap naar PSV. Sinds vorig jaar traint hij met de A-kern en nu staat de Luikenaar voor zijn grote doorbraak. Bakkali is een rechterfla­nkaanvalle­r en typeert zichzelf als een goede dribbelaar. “Ik ben sterk met de bal een de voet.”

In de voorbereid­ing maakte de jonge Belg indruk op trainer Cocu waardoor hij vanavond tegen Zulte Waregem wellicht op een basisplek mag rekenen. “Ik weet nog niet of ik in de selectie zit”, bleef Bakkali gisteren nog op vlakte. “Maar als ik mag spelen, zal het een goede kans zijn om me te tonen aan België. Ik ben nog vrij onbekend omdat ik al op jonge leeftijd naar PSV trok. Ik denk dat we een goedekansm­akenomtewi­nnen.Met welke uitslag ik tevreden zal zijn? Met een 3-0 of 4-0 overwinnin­g. Dan zitten we al safe, want een uitwedstri­jd is altijd moeilijk.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium