Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dessel slikt zes doelpunten in Luik

- RFC Luik Dessel Sport (af)

Dessel Sport is er niet in geslaagd opnieuw te stunten. In de Beker van België schakelden de Kempenaars profclub Virton uit, maar gisteren - in de eerste amateurkla­sse - moesten ze nederig het hoofd buigen voor RFC Luik.

Na amper vier minuten keek Dessel al tegen een achterstan­d aan. Met wat hulp van de bezoekende defensie kon Cavelier al snel de score openen en twee minuten later zette diezelfde Cavelier zelfs de 2-0 op het bord. Dessel stak ook even de neus aan het venster langs Mekkaoui, maar Luik bleef de gevaarlijk­ste ploeg. Perbet mikte tegen de lat en Bruggeman besloot nog twee keer over. “Als je in het begin van de match in twee minuten tijd twee doelpunten incasseert, weet je dat het een heel moeilijke opdracht wordt in Luik”, analyseerd­e trainer Benny Lunenburg. “Daarna lieten wij twee goede kansen liggen op de aansluitin­gstreffer, wat erg jammer was. Op die eerste zeven minuten na vond ik het een gelijkopga­ande eerste helft.”

Met een dubbele wissel tijdens de rust probeerden de Kempenaars het tij te keren in de tweede helft, maar in het vierde kwartier liep de score verder op tot 4-0. Perbet mikte in de verste hoek binnen en even later waagde hij opnieuw zijn kans. Geladé redde in eerste instantie de kopbal van Perbet, maar Bruggeman legde de rebound wel tegen de netten. Voor Dessel was alle leed nog niet geleden, want in het slotkwarti­er pikten ook Mouchamps en D’Ostilio nog een goaltje mee. “Ik had gevraagd om goed in blok te spelen, maar de taken werden meteen verwaarloo­sd”, aldus nog de Desselse coach. “Zo keken we weer snel tegen een 4-0-achterstan­d aan en was de match gespeeld. Luik is een goede ploeg, hier moeten we de punten niet halen, maar we gaven de goals te gemakkelij­k weg. Daardoor moet er zaterdag tegen Ninove absoluut gewonnen worden. Er zijn geen excuses meer. Ik verwacht een antwoord van mijn spelers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium