Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo lang gespaard, zo hard gewerkt, dan alles weg in een uur tijd”

Katrien zamelt geld in voor zus die is getroffen door brand

-

“Ze hadden er zo lang voor gespaard. Ze wilden echt iets voor zichzelf en vonden dat twee jaar geleden, in Stabroek nog wel. En dan hebben ze zo hard gewerkt, die badkamer was net klaar. Nee, na wat zaterdag is gebeurd kon ik niet aan de zijlijn blijven staan.” Katrien Verdyck (31) uit Hove (afkomstig van Berchem) zamelt geld in voor haar zus Liesbeth (36), man Christophe (36) en zoontje Noël (3). Die zijn getroffen door een verwoesten­de woningbran­d en gaan nu door een hel.

En dan weten dat het een feestelijk­e namiddag moest worden. Zoontje Noël had schoolfees­t en ging daar zaterdag met papa en mama, alle grootouder­s en neefje Lewis (ook 3 jaar) naartoe. Te voet, want de zon scheen uitbundig. Mama Liesbeth is van Berchem, papa Christophe is van Deurne. Maar in Stabroek heeft de jonge familie Boulenger haar toekomst gevonden: een betaalbaar huis, groot genoeg, met wat werk aan.

Dat telefoontj­e

Tot het dorp in rep en roer stond en de woning aan de Sterrehoev­elaan waar er brand was uitgebroke­n, de hunne bleek te zijn. Buren hadden de brandweer al gebeld, er hing een enorme rookpluim boven de wijk. En het ging snel: de brandweer moest maar een kwartier blussen maar het resultaat was vreselijk. Bij Christophe en Liesbeth: dat telefoontj­e dat niemand in heel zijn leven wil krijgen.

“Aan de achterzijd­e, en dat zie je

Katrien Verdyck

op de foto’s, is echt niets meer over”, zegt Katrien namens haar zus Liesbeth. We zijn nu drie dagen verder. “Op de eerste verdieping is er ook enorme schade, al zijn er enkele kamers waar toch nog wat kasten

Zus van Liesbeth

“In zo’n groot verdriet is de steun van mensen toch hartverwar­mend. Een welgemeend­e ‘danku’ is nu al op zijn plaats.”

 ?? ??
 ?? FOTO PDR ?? Zus Katrien, die zelf twee kinderen heeft, Sienna en Lewis.
FOTO PDR Zus Katrien, die zelf twee kinderen heeft, Sienna en Lewis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium