Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Strijden voor een plekje op het EK individuee­l of met de 4x400m”

Christian Iguacel is goed op dreef op de vierhonder­d meter

- (basp)

Christian Iguacel heeft zondag op de nationale interclub in Lier een stevig visitekaar­tje afgegeven voor de Belgian Tornado’s. De Wilrijkena­ar wervelde tussen het hink-stap-springen door naar de winst op de 400m in 46”22.

Iguacel had een druk dagje op de interclub. De AC Lyra-atleet combineerd­e het hink-stap-springen met de 400m (na twee sprongen repte hij zich naar zijn startblok) en draafde op in de 4x400mploe­g.

“Eerlijk gezegd had ik gehoopt om nog een tikkeltje sneller te lopen, laag in de 46 of er net onder”, bekende Iguacel. “Maar uiteraard ben ik tevreden. Het ging vooral om de punten. Mijn opwarming stond in functie van het hinkstap. Ik moest na twee sprongen rap mijn spikes aantrekken en lopen. Er blies ook een stevige wind tussen de 200m en de 300m. Zonder wind en hinkstap zat ik onder de 46 seconden. Ik hield me koest in de eerste helft en liep gecontrole­erd. Daar heb ik op gewerkt op training. Het is nu wachten op die ene perfecte koers”, stelt de 26jarige atleet, die vorig jaar in Merksem een PR van 45”93 neerzette. Hij droomt van het EK in München.

“Ik had de Universiad­e als doel. Echt om daar potten te breken. Dat kampioensc­hap is afgelast. Nu ga ik proberen een plek te verdienen in de 4x400m-ploeg. Ik denk dat ik stelselmat­ig mijn plaatsje aan het afdwingen ben. Ik wil ook strijden om individuee­l het EK te halen. De limiet is 45”70, maar aangezien er maar drie plekjes zijn, zal het er eerder op neerkomen om in de top drie van België te zitten. De conclusie is eenvoudig: als ik maar hard genoeg loop, gaan de deuren wel open.”

In het hink-stap-springen liet Iguacel als niet-specialist 14m42 optekenen. Goed voor een tweede plaats en een pak belangrijk­e punten waarmee hij zijn team AC Lyra mee aan de kampioenen­titel hielp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium