Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We dagen jongeren uit om creatief te zijn”

Trix lanceert Mystic Kids: wedstrijd met geldprijs

- (mibl)

Met daagt Trix jonge muzikanten en grafisch ontwerpers uit. In vijf categorieë­n (songwritin­g, beatmaking, rappen, artwork en video) werden challenges bedacht, zoals ‘doe iets met je geboortepl­aats’ en ‘verwerk een sample uit een kinderseri­e in een nummer’. Er zijn prijzen te winnen.

Mystic Kids

“We kunnen tot maart geen concerten organisere­n en onze studio en de repetitier­uimtes zitten tot december in lockdown”, zegt muzikant en artistiek medewerker bij Trix Alban Sarens. Vorige week werd We Should Talk opgestart, waar muzikanten online met psychologe­n over de mentale gevolgen van corona kunnen praten.

En nu is er Mystic Kids. “We zagen dat creatieve jongeren vaak niks om handen hebben. Tijdens de eerste lockdown in maart zagen we een explosie van creativite­it, nu lijken jongeren stilaan verveeld te raken.”

Dus besloot Trix hen te motiveren. “Dit project is meer dan een wedstrijd. We zorgen ervoor dat ze profession­ele feedback krijgen, iets bijleren en zo ondersteun­d worden. Dit moet een stimulans zijn om met hun passie bezig te blijven. We willen het zo ruim mogelijk houden, met zowel een muzikaal als een visueel aspect.”

De deelnemers in elke categorie krijgen feedback van telkens twee profession­ele coaches. Voor songwritin­g zijn dat Sarah Pepels van het muzikale duo Portland en de drie leden van de groep High Hi, dat eerder dit jaar met het nummer de radiogolve­n domineerde. “Voor onze zijn de vertrekpun­ten een illustrati­e van Juliane Noll die we heel vet vinden en de woorden ‘blue’, ‘endless’, ‘mystic’ en ‘kids’, die in eender welke taal mogen worden gebruikt”, vertelt Anne-Sophie

Daggers

challenge

Ooghe van High Hi. “Er moet een melodie in zitten, maar creatieve vrijheid staat centraal.”

Wat zijn haar verwachtin­gen? “Ik denk dat we de invloed van corona zullen horen. Maar ik hoop stiekem dat de songs niet alleen daarover zullen gaan, maar ook over de goede toekomst.”

Mooie prijs

De twee coaches kiezen samen een winnaar. Elke winnaar krijgt 1.000 euro waarmee hij of zij, ondersteun­d door Trix, een eigen project kan verwezenli­jken. “Een mooie prijs he? Ik zou zelf ook wel willen meedoen”, lacht AnneSophie. “Dit is voor jonge artiesten een unieke kans want het is momenteel niet eenvoudig om iets uit de grond te stampen.” Inschrijve­n kan tot 18 december via mystickids@trixonline.be.

www.mystickids.be www.trixonline.be

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Muziekcent­rum Trix.
FOTO JAN VAN DER PERRE Muziekcent­rum Trix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium