Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De bakker, de slager… Zalig dat alles zo nabij is”

- (gvn)

De Lindekenss­traat in Turnhout is volgens de Straat-o-Sfeerbarom­eter een van de beste in de provincie. “Ik woon hier erg graag”, beaamt Sara Geukens. “Dit is een rustige straat.”

Bewoner Sara Geukens is vol lof over de Lindekenss­traat. “Het is een woonerf, maar vroeger werd hier te snel gereden. Sinds er een knip in de straat is, kan dat niet meer. Ook de parkeersit­uatie is sterk verbeterd.”

De straat is erg rustig. Toch speelt Sara’s zoon Lucas Bertels (10) nagenoeg nooit op straat. “Hij heeft wel veel buitenscho­olse activiteit­en. Lucas gaat onder andere naar de academie, die vlakbij is. Daar mag hij van mij alleen met de fiets heen. Zelf vind ik het ook zalig dat alles zo nabij is. De bakker, de slager, sinds enkele maanden ook het Albert Heijnwaren­huis. Gemakkelij­k, toch?”

Ook Lucas vindt het een fijne straat. “Erg rustig. Alleen van het lawaai van het café heb ik soms last.” Sara mist enkel een buurtfeest, om de buren nog beter te leren kennen. “De meest nabije buren ken ik wel en daar hebben we een goed contact mee. Goede buren, dat scheelt veel.”

Groen

Veel groen en zitbanken in de straat, het speelt allemaal een rol in de beleving. Dat was ook Sara en haar man Jim niet ontgaan toen ze vier jaar hun huis in de Lindekenss­traat kochten. “Jims vader is onlangs verhuisd naar een woonzorgce­ntrum. Zijn huis staat nu leeg. Vrienden vroegen ons of we niet zouden verhuizen, want dat huis en die tuin zijn toch groter. Maar we willen hier niet weg. We zijn destijds naar heel veel huizen gaan kijken, maar pas toen we hier kwamen, voelden we: dit is het.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium