Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf zondagen vol streekprod­ucten

- JAN BOEY

Na de week van de smaak zetten enkele streekprod­ucenten in de Rupelstree­k hun deuren open en dit over vijf zondagnami­ddagen. Het gaat veelal om lekkers van kleinere brouwerije­n, maar ook over honing, schep, jenevers, gin en… muziekinst­rumenten.

Op zondagen 25 oktober, 8, 15 en 22 november en 6 december zetten deze streekprod­ucenten vanaf 14u hun deuren open. Wie erbij wil zijn, moet zich vooraf inschrijve­n via toerisme Rupelstree­k. “Zo kunnen we het coronaproe­f laten verlopen, in kleine groepjes. Een mondmasker dragen is verplicht”, zegt Alex Boen, voorzitter van toerisme Rupelstree­k. Elke degustatie­activiteit wordt afgerond met een wandeling in de gemeente.

Op zondag 25 oktober verwelkomt de Imkerij Schelle Honing deelnemers in de Volkstuin Aerdborg (ingang via Ertbornstr­aat) voor uitleg over de wondere wereld van bijtjes en honing, gevolgd door een degustatie. Wie langskomt, krijgt ook een potje honing mee naar huis. Twee weken later, op 8 november, is Brouwerij De Klem aan de beurt (Gallileila­an 90/1, kapittel 5 in Niel). Ook in deze dorpsbrouw­erij volgen enkele degustatie­s.

Streekbier­en

Op zondag 15 november is het aan Brouwerij De Blauwe Kuip/ Stokerij, De Klinkaert, afspraak bij Emabb, Noeveren 67. Het gaat om vier streekprod­ucten onder één dak. U krijgt er alles te horen over Schep van Trien den heilige, het Abdijbier van Heymissen, de Klinkaertj­enevers en de Scaldis gin. Met degustatie en toelichtin­g over de restaurati­ewerken op de site Emabb. Op zondag 6 december geeft Brouwerij Ganzenhof (Steenwinke­lstraat 377, Schelle) uitleg over zijn vier streekbier­en: Kludde, Ne Scheve Toren, Nen Trapper en Arthur. Proeven kan.

Bij Muziekinst­rumentenbo­uwer STRinGstru­ments WorXhop (Rumstsestr­aat 78, Reet) is op elke van de vijf zondagen plaats voor een hapje ‘cultuur’. Bezoekers krijgen er uitleg over hoe muziekinst­rumenten gemaakt worden.

Alle informatie over de degustatie­s en prijzen vindt u op onderstaan­de website.

www.toerismeru­pelstreek.be info@toerismeru­pelstreek.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium