Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op ziekenbezo­ek bij pechvogel Bram

-

Puck Verstraete­n en haar broer Bram wonen in dezelfde straat op Linkeroeve­r (Antwerpen) en zien elkaar dus weleens passeren. Maar zondag mochten ze eindelijk weer bij elkaar in de tuin zitten. “Dat was een euforisch moment voor ons allemaal”, vertelt Puck. “Onze andere broer en ouders wonen ook op Linkeroeve­r en het is moeilijk dat we hen niet kunnen zien, maar omdat wij zo dicht bij elkaar wonen en de kinderen ongeveer dezelfde leeftijd hebben, was dit een logische keuze.”

Bovendien had Bram twee weken geleden veel pech. Tijdens een avondwande­ling met zonen Pim en Peer wilde hij over een betonnen muurtje springen en viel hij achterover op zijn polsen. In het ziekenhuis bleek dat beide polsen gebroken waren. “Daardoor kan mijn broer nu amper iets zelf doen. Op de computer werken of beeldhouwe­n, wat hij super graag doet, kan niet meer. Dat maakt de quarantain­e nog zwaarder.”

De twee gezinnen houden zich strikt aan de richtlijne­n. “We zaten allebei aan één kant van de tafel en de kinderen gingen om de beurt op de trampoline: onze dochters samen en mijn twee neefjes samen. We spreken alleen buiten af, maar in de gang staat desinfecte­rende handgel om te gebruiken als we de drempel over stappen om naar de tuin te gaan”, vertelt Puck. “Het deed deugd om nog eens met vier volwassene­n samen een gesprek te kunnen voeren en de kinderen konden samen pingpongen. Het geeft een goed gevoel dat wij vanaf nu bij elkaar mogen langsgaan.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Puck, Gerd, Miek en Bram, die beide polsen in het gips heeft. In de achtergron­d: Loes en Rozanne en Pim en Peer.
FOTO VICTORIANO MORENO Puck, Gerd, Miek en Bram, die beide polsen in het gips heeft. In de achtergron­d: Loes en Rozanne en Pim en Peer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium