Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roberto Martinez verlengt contract voor 3 miljoen per jaar

46-jarige Spanjaard tekent binnenkort nieuw contract als bondscoach én technisch directeur van de KBVB

-

Roberto Martinez (46) krijgt een nieuw contract. De coach van de Rode Duivels wordt daarmee een van de best betaalde en machtigste mannen in het Belgische voetbal. Naast zijn taak als bondscoach wordt de Spanjaard nu ook officieel technisch directeur. De voetbalbon­d en Martinez willen nog niet reageren omdat het contract nog niet is getekend, maar alle partijen gaan ervan uit dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Vincent Kompany en Simon Mignolet verdienen mogelijk nog meer dan de ongeveer drie miljoen euro per jaar die Martinez tot 31 december 2022 in dienst van de Belgische bond zal opstrijken. Nooit verdiende een bondscoach zo veel geld, nooit kreeg hij zo veel macht. In het nieuwe contract van Martinez is opgenomen dat hij ook technisch directeur wordt. Het is een functie die hij sinds het vertrek van Chris Van Puyvelde naar China anderhalf jaar geleden al uitoefende. Nu is het ook in een contract gegoten en het verantwoor­dt ook een beetje zijn hoog salaris.

Opstapclau­sule

Dat betekent dat Roberto Martinez de toekomst van ons voetbal kan uittekenen, van de jeugdploeg­en over de beloften tot uiteraard de A-ploeg. Hij heeft het laatste woord over de aanstellin­g van de coaches en zal ook evalueren hoe er gewerkt wordt met de beste spelers uit de nationale jeugd. De dubbele baan leidt tot de dubbelzinn­ige situatie dat hij ook mee over zijn eigen ontslag kan beslissen en zijn opvolger kan aanduiden.

In het contract - dat binnenkort wordt getekend, als de laatste ‘technische fiscalitei­t’ is afgewerkt - is ook een opstapclau­sule opgenomen. Als er een club met een lucratief en sportief interessan­t voorstel komt aankloppen, kan de bondscoach mits het betalen van een vergoeding nog altijd opstappen. Het contract kwam tot stand na onderhande­lingen tussen CEO Peter Bosschaert en Jesse De Preter, de makelaar van Roberto Martinez. Hoewel de contractve­rlenging al weken geleden werd aangekondi­gd, liep ze vertraging op omdat De Preter te bed lag met een coronabesm­etting.

Het wordt trouwens een relatief drukke periode voor de bondscoach. Tot het einde van zijn contract staan er twee toernooien op het programma: het EK in juni-juli 2021 en het WK in november-december 2022. Ondertusse­n moet ook de voorronde van de Nations League (in september, oktober en november) en de WK-voorronde vanaf maart 2021 worden afgewerkt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium