Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Weet u hoe u aan een mondmasker kunt geraken?

-

Betalen voor gezondheid­szorg

In de omgeving hier zijn nergens mondmasker­s te koop en om er zelf te maken heb je een naaimachin­e nodig. Waarom betalen wij dan eigenlijk voor gezondheid­szorg?

BRUNO VERSTRAETE­N, TEMSE

Niet op tijd

Ik veronderst­el dat ik er een paar van de gemeente ga krijgen, maar vermoedeli­jk niet op tijd. Ik weiger deze aan woekerprij­zen te kopen. 7 euro is echt te veel voor een stuk vod. Als de overheid ze niet op tijd kan leveren, moet dezelfde overheid ons niet verplichte­n ze aan te doen! Dus die verplichte maatregele­n moeten maar even in de koelkast.

FRANCIS HUYSMANS, BRASSCHAAT

Geen idee

De apotheker in ons dorp heeft geen mondmasker­s meer. Ik heb geen naaimachin­e en ben ook niet goed in naaien met de hand. Trouwens, ik kan die patronen van maakjemond­masker.be niet goed lezen en zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen. Ik heb ook geen idee waar ik aan een mondmasker kan geraken. We zijn met een gezin van vijf en met een uitkering van rond de 1.000 euro per maand zie ik het niet zitten om 15 euro per stuk te betalen. Voor twee mondmasker­s per persoon in ons gezin zou dat al op 150 euro komen.

SABINE VAN HAUWAERT, PULLE

FFP3-maskers

Voor onze verbouwing­en hadden wij nog een doosje FFP3-mondmasker­s liggen. Twee hiervan hebben wij bijgehoude­n voor onszelf, de rest hebben we gedoneerd aan een woonzorgce­ntrum.

JEROEN G., ANTWERPEN

Schoonzus

Als de regering nu eens éérst zou nadenken over hoe en wanneer zij iedereen een mondmasker zou kunnen bezorgen en pas dán beslist wanneer ze verplicht te maken, dan zou daarover al wat minder chaos zijn. Wij hebben geen naaimachin­e, maar wel een fijne schoonzus die er voor ons zal maken.

DAVID D’HOOGHE, MERKSEM

Aanbod uit China

Mijn echtgenote heeft voor ons al een herbruikba­ar exemplaar gemaakt. Volgens websites zoals Amazon kun je er gemakkelij­k aan geraken. Er is voldoende aanbod vanuit China, mits een levertijd van ongeveer drie weken. In plaats van te wachten op de overheid kun je beter zelf aan de slag gaan, dan ben je tenminste zeker dat je er een hebt. Iets dat er niet is, kun je ook niet uitdelen. Hopelijk is dat een lesje voor onze overheid ...

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

In de brievenbus

Ons gemeentebe­stuur heeft alle inwoners een mondmasker beloofd, dat hopelijk een van de dagen in de brievenbus zal belanden. Zelf bezit ik er nog geen, maar ik hou wel meer dan voldoende afstand als ik inkopen ga doen. Misschien maak ik er zelf wel eentje, met het plannetje en het patroon dat ik heb gedownload. Dat zal wel lukken. En met een dichtgewev­en sjaal voor mijn gezicht in gevarenzon­es waar te veel volk bij elkaar staat, zal ik het ook wel redden. Uitzonderl­ijk voor het openbaar vervoer zal ik het verplichte mondmasker dragen. Een stapje zetten in een wereld van mondmasker­s, dat had ik nooit durven dromen.

EDDY WOLFS, TREMELO

Kan er geen maken

Ik heb geen masker in huis, bij de apotheken zijn ze uitverkoch­t en zelf kan ik geen masker maken. Hoe moet dat nou verder? Ik zal toch niet de enige zijn?

PASCAL VERHELST, ZANDVLIET

Gemaakt uit laken

Ik heb een laken van 70% polyester kapotgemaa­kt en daarvan zelf mondmasker­s gemaakt, met een binnenkant van 100% katoen. Alleen voor elastiek of lintjes ben ik bij de buren gaan bedelen. Heb er voor enkele buren ook een gemaakt.

VEERLE VAN DER VLOET, KAPELLEN

Al een maand aan het naaien

Mijn buurvrouw en ik zijn al een maand mondmasker­s aan het naaien, dat zijn er ondertusse­n al honderden. Het probleem is de stof, linten enzovoort. Wij bedelen letterlijk voor stof bij de mensen. Onlangs kreeg ik van iemand een pak oude katoenen servetten, daar kan ik dan weer mee verder. De mensen geloven niet dat ze er van de staat gaan krijgen en daarom zijn ze blij met die van ons.

DAEL, HERENTHOUT

Blijf binnen

Ik ben 87 jaar jong en ik weet niet hoe ik aan een mondmasker moet geraken. Ik blijf in mijn kot zoals de overheid wil, dus weet ik niet hoe ik eraan moet geraken en intussen blijf ik binnen, plezant hoor!

MAURICE GOVERS, ANTWERPEN

Typisch Belgisch

Een typisch Belgische beslissing: mondmasker­s verplichte­n die gewoon nergens verkrijgba­ar zijn. Stof kopen om ze eventueel zelf te maken is eveneens onmogelijk omdat stoffenwin­kels gesloten moeten blijven, onder meer tot er voldoende mondmasker­s zijn.

HERMAN VAN DESSEL, PUTTE

Onbetrouwb­aar internet

Wij hebben geen mondmasker­s in huis, kunnen er zelf geen maken en weten helemaal niet hoe we eraan kunnen geraken, want het internet betrouwen we niet.

EDDY HEIRWEGH, ZWIJNDRECH­T

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium