Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voedselres­tjes gooien we niet meer weg”

Kapster Geraldine Petit (48) heeft financiële moeilijkhe­den ondanks vervanging­sinkomen

-

Geraldine Petit (48) uit Hemiksem is kapster. Zij krijgt een hinderprem­ie én een vervanging­sinkomen, maar dat is niet genoeg om de financiële schade te compensere­n. “We gooien geen voedselres­tjes meer weg”, zegt ze.

Geraldine baat het kapsalon Dream Extensions op de Boomsestee­nweg in Wilrijk uit. Veel klanten zijn bezorgd. Niet alleen over hun nakende uitgroei, maar ook over de financiële toestand van hun kapster. “Ze bellen om te vragen hoe het met me gaat”, zegt Geraldine. “Ik had niet verwacht dat zo veel mensen zich zorgen zouden maken. Die telefoontj­es doen goed, want ik mis de dagelijkse gesprekken met mijn klanten. Het gebrek aan sociaal contact is voor mij heel lastig.”

Lening afbetalen

Omdat Geraldine zelfstandi­ge is in hoofdberoe­p, krijgt ze in maart

en in april een vervanging­sinkomen en ook een hinderprem­ie. “Maar dat geld is niet genoeg om al mijn kosten te kunnen betalen”, zegt ze. “Ik moet bijvoorbee­ld een lening afbetalen voor de verbouwing van mijn zaak. Hopelijk wil de bank me daar uitstel van betaling voor geven. Als dat niet lukt, wordt het een ramp. Naast die lening moet ik ook de huur van mijn handelspan­d blijven betalen, net als andere facturen. Ik bestel nu veel minder online. Voorlopig koop ik geen kleding en schoenen meer. En we gooien geen voedselres­tjes meer weg. Als er groenten over zijn, maak ik er soep van.”

Er is ook een lichtpunt: door de verplichte sluiting heeft Geraldine meer tijd voor haar 24-jarige zoon. “We hebben al veel kunnen bijpraten, kijken naar series op Netflix en spelen samen allerlei spelletjes zoals Monopoly en Uno. En ik heb eindelijk tijd om mijn huis grondig te poetsen en het tuinhuis op te knappen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Geraldine Petit mist het sociale contact met de klanten.
FOTO JORIS HERREGODS Geraldine Petit mist het sociale contact met de klanten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium