Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet iedereen is klaar voor promotie”

- (luhe)

De strijd om de vier tickets voor de play-offs in eerste provincial­e nadert zijn hoogtepunt. Nog zes ploegen komen in aanmerking. Coach Thomas Dockx en Fellows Ekeren willen er absoluut bij zijn. Met de ruime 92-56-winst tegen Guco Lier tankten ze afgelopen weekend alvast vertrouwen.

“We hadden zo’n ruime zege eens nodig”, zegt Dockx. “En ik heb ook iedereen speelminut­en kunnen geven. Dat was ook nodig, want we gaan vier spannende weken tegemoet. In ieder geval wil ik de playoffs halen. Dat was ons doel dit seizoen. In de play-offs kan alles. Ik denk niet dat iedereen binnen de club al echt klaar is om nu al te promoveren, maar we zien wel. De spirit en de sfeer zitten in ieder geval nog heel goed. Wij zijn geen ploeg die elke week honderd punten maakt, maar we moeten het van onze defensieve intensitei­t hebben.”

Voor volgend seizoen is de Ekerse kern ook al samengeste­ld. “Teppo Mertens en Kris Van Hende stoppen met basketten. Jessy Wellens trekt naar Nieuw Brabo. Om hen te vervangen, konden we twee kleppers uit landelijke strikken. Peter De Clerck komt over van kampioen Phantoms Boom en Yves Hessens maakt de overstap van Nila Nijlen. De overige drie plaatsen in de kern zijn voor talentvoll­e jongeren uit de tweede ploeg. Met die kern moeten we bovenaan kunnen meedraaien. Na mijn debuutjaar als coach heb ik de smaak te pakken. Met dank aan mijn ervaren assistent Ronny Somers voor de hulp en het advies.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium