Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken asielcentr­um opnieuw stilgelegd

Twee bouwovertr­edingen vastgestel­d tijdens inspectie

-

Politiezon­e Grens legde de werken aan het asielcentr­um opnieuw stil. Bij een inspectieb­ezoek werden twee bouwmisdri­jven vastgestel­d. De eigenaar voerde werken uit zonder de noodzakeli­jke vergunning.

Er vond dinsdag een inspectieb­ezoek plaats aan de werken aan het geplande asielcentr­um op de Putsesteen­weg. Politie, brandweer en de gemeenteli­jke bouwdienst stelden er twee stedenbouw­kundige overtredin­gen vast.

Zo werd een betonverha­rding voor het gebouw van circa 350 vierkante meter aangelegd zonder vergunning. Volgens de voorschrif­ten mogen op die plaats enkel waterdoorl­atende verharding­en van maximum 250 vierkante meter komen. Deze voorschrif­ten die zijn vastgelegd in een ruimtelijk uitvoering­splan (RUP), hebben een bindend karakter en bepalen dat het niet-bebouwde deel van het perceel een boskarakte­r met groene invulling moet krijgen.

Tegelijker­tijd werd vastgestel­d dat in het gebouw steunmuren werden weggehaald. Stutten was noodzakeli­jk. Voor deze stabilitei­tswerken was een voorafgaan­de omgevingsv­ergunning vereist. Ook die werd niet aangevraag­d door de eigenaar.

Het parket en de gewestelij­k stedenbouw­kundig inspecteur van de Vlaamse overheid moeten nu oordelen of de werken stilgelegd blijven. Als dat zo is, kan de eigenaar pas verder werken na het indienen en bekomen van een omgevingsv­ergunning.

Eigenaar Frank De Palemenaer liet weten dat hij over dit dossier niet wil communicer­en met de pers.

Mieke Candaele, directeur communicat­ie van Fedasil, laat wel weten dat de plannen om in Kalmthout een opvangcent­rum te openen voor 120 mensen zeker niet worden stopgezet. “Alhoewel er wat tijd verloren is, wordt het plan om het centrum op 1 april te openen gehandhaaf­d. We kunnen ook niet anders. Het is de regering die dat beslist heeft en Fedasil moet die beslissing concretise­ren”, legt ze uit.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? “We blijven 1 april als openingsda­tum hanteren”, klinkt het bij Fedasil.
FOTO ERIK VANDEWALLE “We blijven 1 april als openingsda­tum hanteren”, klinkt het bij Fedasil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium