Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tuinhuistr­ends 2020

Nu de lente niet ver weg meer is, mag je beginnen dromen over een gloednieuw tuinhuis. De belangrijk­ste trends dit jaar? Tuinhuizen worden strakker. Verticale planken zijn een hit. En de Vlaming kiest meer en meer voor duurzaam en onderhouds­vrij Europees

-

Dé trend in tuinhuizen is strak en modern. Cubusline, het nieuwste tuinhuison­twerp van de Belgische tuinhuizen­fabrikant Yvan Christiaen­s, heeft het allemaal. Het is een hyperstrak en modern tuinhuis met een luxe cederafwer­king. Net zoals in veel hedendaags­e architectu­ur schuilt de verfijning in subtiele details. Deurlijste­n ontbreken: de deur loopt door in hetzelfde vlak als de wand. Dit minimalist­ische tuinhuis van cederhout hoeft geen verdere behandelin­g. Je kan er dus jarenlang van genieten zonder een jaarlijkse beitsbeurt. Net zoals alle tuingebouw­en bij Yvan Christiaen­s is de Cubusline in grote mate te personalis­eren. Zo zijn er verschille­nde dakafwerki­ngen, al dan niet met isolatie. Met een onderdak verkrijg je een strakke afwerking en kan je ook inbouwspot­s voorzien. Het neusje van de zalm is de versie met de verticale plankenopb­ouw, die de strakke vormgeving extra tot zijn recht doet komen.

DUURZAAMHE­ID

Ook met terrasplan­ken, gevelbekle­dingen en tuinafslui­tingen kan je het verschil maken op het gebied van duurzaamhe­id. Zeker nu er een prima alternatie­f is voor tropisch hardhout, dat van oudsher wordt gebruikt omdat het onderhouds­arm en praktisch onverwoest­baar is. Thermogren­en is thermisch gehard hout gemaakt van Europees naaldbomen­hout. Dit vuren- of grenenhout is afkomstig van snelgroeie­nde bomen in duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het hout wordt in een speciale oven langdurig verhit tot meer dan 180 °C. Het verhitten van het hout gebeurt enkel met hete stoom en er worden geen chemische middelen bij gebruikt, in tegenstell­ing tot bij geïmpregne­erd hout. De ecologisch­e voetafdruk van Thermogren­en is dan ook beperkt, al is er natuurlijk wel energie nodig om de ovens te verhitten.

ALTERNATIE­F VOOR TROPISCH HARDHOUT

Door de verhitting verandert de celstructu­ur en het vochtperce­ntage van het hout, waardoor Thermogren­en beter en langer weerstand kan bieden tegen gure weersomsta­ndigheden, insecten en schimmels. Thermogren­en moet ook niet meer gebeitst worden, wat het uiterst geschikt maakt voor buitentoep­assingen. Thermogren­en is met andere woorden een volwaardig en ecologisch alternatie­f voor tropisch hardhout.

ALTIJD EEN SERVICEPUN­T IN JE BUURT

Tuinhuizen­fabrikant Yvan Christiaen­s ontwerpt, maakt en plaatst al meer dan 35 jaar lang tuinhuizen en aanverwant­en aan de beste prijs-kwaliteitv­erhouding. De tuinhuizen, poolhouses, carports, garages en paardensta­llen onderschei­den zich op het vlak van design, deuren, ramen en uitvoering. De eiken en hardhouten poolhouses behoren tot de absolute top. Met Thermogren­en voor terrasplan­ken, gevelbekle­dingen en tuinafslui­tingen speelt het bedrijf in op de vraag naar duurzaamhe­id. De jarenlange ervaring in combinatie met het ultramoder­ne machinepar­k stelt Yvan Christiaen­s in staat om elk houten bijgebouw op de meest profession­ele manier te produceren. Standaard tuinhuizen kunnen al 4 à 6 werkweken na bestelling worden geleverd. Een tuinhuis op maat – de specialite­it van het bedrijf – neemt naargelang de afmetingen wat meer tijd in beslag. Door het dichte dealernetw­erk is er altijd een servicepun­t op minder dan 50 km van je huis.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium