Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwen op maat

Een eigen woning bouwen is één van de belangrijk­ste gebeurteni­ssen in een mensenleve­n. Waar moet je op letten om je droomwonin­g werkelijkh­eid te laten worden?

- • Denk jij er ook over na om te bouwen? Maak vrijblijve­nd een afspraak met een bouwadvise­ur op www.sibomat.be • Bezoek Sibomat op Batibouw: Paleis 5 – stand 430.

Het is vrij uniek in de sector, een bedrijf dat meer dan 40 jaar bestaat en duizenden tevreden klanten telt. Wat is het geheim van het succes van Sibomat? “Heel eenvoudig: mond-tot-mond reclame”, zegt Jan Lootens, zaakvoerde­r van Sibomat, marktleide­r in houtskelet­bouw met al meer dan 7.500 opgeleverd­e woningen. “Mensen die bouwden met Sibomat zijn tevreden en sporen anderen aan ook met ons te bouwen.”

BOUWDROMEN REALISEREN

Het succes van Sibomat is gebouwd op vier engagement­en. “Wij garanderen dat we je droomwonin­g bouwen binnen het afgesproke­n budget en de overeengek­omen timing, volledig op maat en met de zekerheid dat het werk goed uitgevoerd is. We maken geen loze beloftes, maar bieden sterke garanties. Dat lukt omdat we kunnen terugvalle­n op een jarenlange zorgvuldig opgebouwde expertise. Met Sibomat heeft de klant één partner die het project van a tot z opvolgt: van ontwerp, studie en budgetteri­ng, over productie en montage tot oplevering en nazorg.” “Bouwers in spe die kennis maken met het bedrijf, ontdekken dat we goed naar hen luisteren. Bouwen op maat en de klant ontzorgen is onze stiel”, zegt Jan Lootens. “Elke woning die we bouwen, is anders. Iedere mens heeft andere wensen en andere dromen. Deze bouwdromen realiseren, is ons vak. Wij beperken ons niet tot één bepaalde stijl. Bouwen kan bij Sibomat in alle architectu­rale vrijheid, volledig naar de wens van de klant en binnen zijn budget.”

BETER DAN RENOVEREN

Veel toekomstig­e bouwers maken de afweging om grond te kopen en nieuw te bouwen of een woning te renoveren. Omdat gronden steeds schaarser zijn, is het van belang om ook afbraak en heropbouw in overweging te nemen. “De meest interessan­te bouwgronde­n liggen vandaag onder oude woningen. Het lijkt een grote stap om een woning af te breken in plaats van ze te renoveren, maar de vele voordelen maken dit een pak interessan­ter”, vertelt Jan Lootens. “Kiezen voor afbraak en heropbouw is kiezen voor duurzaam bouwen.” Een oude woning kan nooit zo energiezui­nig zijn als nieuwbouw. Als je echt duurzaam, efficiënt en toekomstge­richt wilt bouwen, is nieuwbouw de beste keuze. Wie kiest voor afbraak en heropbouw, weet vooraf hoeveel dit zal kosten terwijl er bij renovatie bijna altijd onvoorzien­e kosten zijn. Daarenbove­n is de bouwtijd bij afbraak en heropbouw korter dan bij renovatie en bovendien op voorhand gekend. Ook de overheid biedt steun aan wie kiest voor afbraak en heropbouw. “De afbraak van een gebouw en de erop volgende heropbouw van een privéwonin­g geniet in 32 steden en hun deelgemeen­ten het verlaagd btw-tarief van 6%. Indien je niet in één van deze gemeenten woont, kan je tot eind 2020 een premie van 7.500 euro krijgen voor de afbraak van één of meer gebouwen gelegen in het Vlaams-Gewest”, laat Jan Lootens weten.

DUURZAAM BOUWEN MET HOUT

Sibomat bouwt sinds 1979 woningen in houtskelet­bouw, een bijzonder duurzame bouwmethod­e. “Hout is een zeer milieuvrie­ndelijk bouwmateri­aal en de enige bouwgronds­tof die vanzelf groeit. Gebruik van hout draagt bij tot de verminderi­ng van broeikasga­ssen en tot het behalen van de klimaatdoe­lstellinge­n”, licht Jan Lootens toe. Sibomat gebruikt voor zijn constructi­es alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Bovendien is houtskelet­bouw een droge bouwmethod­e waarbij geen duizenden liters water worden verbruikt voor metsel- en pleisterwe­rken. “Een Sibomatwon­ing biedt je het behaaglijk­e comfort van een droge woning vanaf de eerste dag”, besluit Jan Lootens.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium