Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen Sint-Jozef Kontich op bezoek bij koning

-

Niet alleen voor vele trouwkoppe­ltjes maakte de speciale datum 20.02.20 tot een bijzondere dag. Ook voor de twaalf leerlingen van het vijfde jaar wetenschap­pen-wiskunde van het Sint-Jozef Instituut in Kontich werd het een memorabele dag. Zij mochten op audiëntie bij koning Filip.

Voor die ontmoeting had Ivan Dockx, leerkracht godsdienst, gezorgd. “Vorig jaar las ik dat een klas uit Namen bij de koning op bezoek was geweest. Dat leek me weleens interessan­t om te doen. In mei ben ik in mijn pen gekropen en heb ik een brief naar het koninklijk paleis gestuurd. Enkele weken later kreeg ik het bericht dat de koning mijn brief met veel had gelezen en werd ik uitgenodig­d om dit een keer te komen bespreken. In augustus ging ik langs om de praktische afspraken te maken. Mijn brief moet dus toch overtuigen­d zijn geweest”, lacht de leerkracht. “Het toeval wil nu dat het net op 20.02.20 was. Dat maakte het nog extra speciaal.”

De leerlingen hadden voor koning Filip elk een vraag voorbereid. Hoe slaagt u erin een evenwicht te vinden tussen het vaderschap en uw koninklijk­e functie? Schrijft u zelf uw speeches? Wat ziet u zelf als moeilijkst­e opdracht? Een voor een beantinter­esse woordde de vorst hun vragen en ging hij graag in gesprek over de leerlingen hun dromen, bezorgdhed­en en thema’s die hen na aan het hart liggen.

“Het werd een heel fijne ervaring. Iedereen was onder de indruk. Het ging er allemaal heel ontspannen en spontaan aan toe. De koning ging zelfs spontaan gids spelen. Een bezoek aan het paleis was niet gepland, maar toch nam hij ons graag mee en toonde hij ons de spiegelzaa­l, troonzaal en tot slot zelfs ook zijn privéburea­u. Toen personeels­leden ons influister­den dat ze er al jaren werken, maar dat zelfs zij daar nog nooit waren geweest, gaf dat toch wat een speciaal en trots gevoel”, vertelt een opgetogen Ivan Dockx.

 ?? FOTO RR ?? De leerlingen mochten uiteraard ook met de koning op de foto.
FOTO RR De leerlingen mochten uiteraard ook met de koning op de foto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium