Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeenteli­jke diensten verlaten chalet en verhuizen naar vroegere pastorie

-

De vroegere pastorie in de Driehoekst­raat 25 kreeg deze week een nieuwe invulling. De medewerker­s van de gemeenteli­jke diensten cultuur, jeugd, evenemente­n, welzijn en communicat­ie zijn verhuisd. Ook de vrijwillig­ers van de ambulanced­ienst hebben er een lokaal.

Voor medewerker­s van alle gemeenteli­jke diensten, die tot nu toe onderdak vonden in de chalet achter het gemeentehu­is, is vanaf deze week een nieuwe periode aangebroke­n. Kalmthoute­naars die iets nodig hebben in verband met cultuur, jeugd, evenemente­n, welzijn of communicat­ie worden nu geholpen vanuit de vroegere pastorie, vlak naast de bibliothee­k. De chalet wordt afgebroken. Meteen een eerste stap richting het nieuwe gemeentehu­is.

“Om misverstan­den te vermijden: het gaat hier niet om het oude gebouw vlak naast de kerk, maar wel degelijk over de Driehoekst­raat 25 waar tot voor enkele maanden de pastoor nog woonde. Omdat die ondertusse­n verhuisd is naar Antwerpen, stond het gebouw leeg. Er was ook niet meteen sprake van dat er een nieuwe pastoor zou komen wonen, dus besloten we om een deel van onze eigen diensten daar onder te brengen”, legt burgemeest­er Lukas Jacobs (CD&V) uit.

De vroegere pastorie wordt ook meteen de thuisplek tijdens de avond- en nachturen en het weekend voor de vrijwillig­ers van de ambulanced­ienst. “Sinds vorig jaar werken we samen met AZ Klina om zeven op zeven en de klok rond operatione­el te blijven. In de vroegere pastorie krijgen de ambulancev­rijwillige­rs een eigen stek”, aldus nog Lukas Jacobs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium