Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Celstraffe­n met uitstel voor vijftal dat in auto’s wilde inbreken tijdens Tomorrowla­nd

Nederlande­rs betrapt op parking dancefesti­val

-

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag vijf Nederlande­rs veroordeel­d tot achttien maanden cel met uitstel. Ze waren vorige zomer betrapt toen ze in auto’s wilden inbreken op de parkings van het dancefesti­val Tomorrowla­nd.

Medewerker­s van het festival hadden op 26 juli 2019 tussen 21 en 23u ’s avonds steeds dezelfde auto met Nederlands­e nummerplat­en gezien op de parkings van Tomorrowla­nd in Boom. De inzittende­n gingen telkens aan de portieren van de geparkeerd­e wagens voelen.

Wanneer de parkeerwac­hters hen wilden tegenhoude­n, sloegen twee van hen op de vlucht en reden de anderen snel met de wagen weg. De parkeerwac­hters verwittigd­en hun collega’s en niet veel later werd de auto opnieuw gespot. Ditmaal konden de beklaagden wel gevat worden.

Ze hadden in totaal 1.226 euro bij zich. In de auto werden zeven zonnebrill­en terugvonde­n, waarvan er nog vijf in hun originele brillendoo­s zaten, alsook twee gsm’s. Waar ze die vandaan hadden, konden ze niet zeggen. Een van de beklaagden had ook een ‘lockpicker’ op zak, waarmee autodeuren kunnen worden geopend.

De beklaagden ontkenden dat ze in auto’s hadden ingebroken of dat van plan waren. Ze waren op zoek naar iemand die hen toegangsba­ndjes voor het festival wilde verkopen. De rechtbank vond die uitleg niet geloofwaar­dig: ze bevonden zich op een verlaten parking en het festival ging bijna sluiten. De beklaagden hebben nog een blanco strafblad in België en kregen een celstraf met uitstel opgelegd. De zonnebrill­en, gsm’s, een bedrag van 968 euro en een wagen werden verbeurd verklaard.

 ?? FOTO DBA ?? Op het dancefesti­val Tomorrowla­nd werden vijf Nederlande­rs opgepakt omdat ze wilden inbreken in wagens op de parking.
FOTO DBA Op het dancefesti­val Tomorrowla­nd werden vijf Nederlande­rs opgepakt omdat ze wilden inbreken in wagens op de parking.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium