Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants knokt tot laatste kwart

- (mas)

De jonge garde van coach Rand Oveneke heeft tot diep in het vierde kwart moeten vechten om de stugge en sterk opzittende West-Vlamingen af te houden. Ondanks vier driepunter­s van Vincent Peeters kwamen de Sinjoren niet in hun normale spel. (21-20) De Antwerpse grote jongens hadden heel veel last met de 2m13 grote voormalige eersteklas­ser Mikhaël Linskens.

Op karakter en langs Niels De Ridder en de kwieke Laurens Spillemaek­ers stond er 45-35 op het bord halfweg. In het derde quarter was alles te herdoen bij 53-53. Een sterk vierde kwart van Bas Van Den Eynde zorgde uiteindeli­jk voor de definitiev­e kloof (72-62) en de verdiende zege. “Januari is altijd een lastige maand”, zei coach Oveneke. “Veel examens en weinig volk op training. De voorbereid­ing op deze match was dan ook niet evident. Gelukkig kwamen onze kwaliteite­n boven in het vierde kwart.” (luhe) ANTWERP GIANTS TWO: Van Den Eynde 19, N De Ridder 15, Spillemaek­ers 14, Peeters 12, S Willems 8, Tshimanga 6, Janssen 3, T De Ridder 3, Augustijne­n 2, Vermeulen 0.

Kangoeroes Mechelen B Kontich Wolves

Verrassend­e eerste nederlaag van leider Kontich. Na een zwak eerste quarter (22-13) herpakte Kontich zich en het ging met een 26-32-voorsprong de rust in. Een minuut voor tijd leidde Kontich nog met vijf punten, maar

Kangoeroes Mechelen B dwong nog verlenging­en af. Daarin was de thuisploeg duidelijk beter.

?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Caspar Augustijne­n legt aan. Antwerp Giants Two zette BBC Oostkamp opzij met 82-69.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Caspar Augustijne­n legt aan. Antwerp Giants Two zette BBC Oostkamp opzij met 82-69.