Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We verdienden zeker drie strafschop­pen”

Yannick Put geraakt met Rupel Boom niet voorbij mak Charleroi

-

Rupel Boom ging zaterdag met het kleinste verschil onderuit bij Olympic Charleroi. Het enige doelpunt viel zeven minuten voor affluiten op een moment dat de Steenbakke­rs de partij compleet in handen hadden.

“Iedereen dacht dat het doelpunt aan de andere kant zou vallen want we speelden een zeer sterke tweede helft”, zegt Yannick Put. “Maar we misten de kansen en op een zeldzame tegenprik scoorde de thuisploeg wel. Frustreren­d om op zo’n manier te verliezen. Het deed me denken aan onze nederlaag op Heist in de heenronde. Dat was ook volledig onterecht. Maar toen deden we onszelf de das om terwijl de scheidsrec­hter nu een handje geholpen heeft.” Rupel Boom claimde na tien minuten een strafschop maar kreeg die niet. “Hij had er wel drie kunnen fluiten maar die fase in het begin van de match was gewoon flagrant”, gaat Put verder. “Dat was gewoon penalty en rood. En dan kom je waarschijn­lijk 0-1 voor en speel je nog tachtig minuten tegen tien man. Maar het is altijd miserie met Waalse arbiters als je op bezoek moet bij een Waalse ploeg. Die zijn altijd partijdig. Ik begrijp niet dat de bond dat nog toelaat op dit niveau. Elke Vlaamse club stelt dat vast maar als je daar iets over zegt, dan wuift men dat weg.”

Absurde rode kaart

Tot overmaat van ramp kreeg Put zelf nog een rode kaart in de slotfase. “Het waren twee absurde gele kaarten. Maar vooral die laatste was te gek voor woorden. We kregen een hoekschop maar de supporters van Charleroi gooiden een tweede bal op het terrein. De grensrecht­er kwam ostentatie­f voor de bal staan zodat ik niet kon trappen. Maar toen die tweede bal al zeker twintig seconden van het veld was, stond hij daar nog, waarop ik vriendelij­k vraag om uit de weg te gaan zodat ik die corner kan trappen want de tijd begon te dringen. Begint die man daar plots met zijn vlag te wapperen en laat hij de ref een tweede gele kaart geven. Zo mis ik volgende week de match tegen Heist”, zuchtte Yannick Put.

“Dit was een zeer frustreren­de wedstrijd voor ons. Bij mij krijgt ze een extra wrange nasmaak. Maar we moeten ons optrekken aan de prestatie en daar op verder bouwen. Als we elke week dit niveau halen, gaan we nog veel punten pakken in de tweede seizoenshe­lft.”

 ?? FOTO ARCHIEF ?? Yannick Put: “We moeten ons optrekken aan onze sterke prestatie.”
FOTO ARCHIEF Yannick Put: “We moeten ons optrekken aan onze sterke prestatie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium