Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

De Lijn speelt met het idee om tickets tijdens de spitsuren duurder te maken. Wat vindt u van die plannen?

-

Voor wat hoort wat

Er moet iets tegenover die eerlijke prijs staan: een goede dienstverl­ening die zorgt voor betrouwbaa­r en efficiënt openbaar vervoer. De grote toename aan klachten bevestigt dat daar het schoentje wringt. Bovendien zou het niet fair zijn tegenover de mensen die zich net tijdens de spits noodgedwon­gen naar hun werkplaats moeten verplaatse­n, om de ticketprij­s te verhogen. En de abonnement­en worden niet duurder, van discrimina­tie gesproken. PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Slechte werkgever

Ik ben zelf vijftien jaar buschauffe­ur geweest bij De Lijn. Het was een incompeten­t beleid: slechte voertuigen, laag loon, slechte uren, enzovoort. En nog steeds doet men bij De Lijn alsof men de beste werkgever is. Zorg ervoor dat de chauffeur op nummer één staat. Dit bedrijf draait nog steeds vierkant. Gelukkig ben ik op prepensioe­n kunnen gaan.

YVES GOUDKET, ESSEN

Investeer in personeel

Wat gaat dat helpen, behalve dan dat de mensen meer moeten betalen? Een tekort aan personeel kan je niet opvangen door de prijzen omhoog te doen... Zie eerst dat er misschien te veel overhead is, slank daar wat af en investeer dat geld in het huidig personeel en nieuw personeel.

JORIS PLUY, BERCHEM

Tickets controlere­n

Als er een doordacht systeem zou komen om tickets te controlere­n, dan is een duurder ticket niet nodig. Het is ook gek dat de reeds ontevreden reiziger de dupe wordt van een slecht gevoerd personeels­beleid. Zelf gebruik ik al dertig jaar lang dagelijks het openbaar vervoer. Het is schrijnend om vast te stellen dat in 2019, waar klimaat een hot topic is, er geen goed draaiend openbaar vervoer bestaat in een grootstad als Antwerpen. Mobiliteit is op alle vlakken verouderd en inefficiën­t. Ik daag Lydia Peeters uit om zich een paar weken zonder auto te verplaatse­n. Hopelijk worden de pijnpunten dan echt duidelijk!

ISABEL PASMANS, DEURNE

Liever in de file

Dat moet je durven. Geen enkele tram of bus komt op tijd en ’s morgens zit alles overvol. En dan moedigen ze de mensen aan om het openbaar vervoer te nemen. De Lijn is bij mij op het werk de grootste reden van ziekte. Chauffeurs die te bruusk stoppen of soms rijden als echte idioten en tijd om deftig uit te stappen heb je ook al niet. Ik sta nog liever in de file dan het openbaar vervoer te nemen.

DIRK ADRIANSE, DEURNE

Problemen

Mocht de stiptheid het enige probleem zijn, dan zou het nog meevallen. De mentalitei­t van heel veel personeel kan beter. En de tramvoertu­igen zijn vanbinnen soms zeer vuil.

ILBERT VANDEWEYER, SCHOTEN

Hand in eigen boezem

De Lijn zou beter de hand in eigen boezem steken en iets doen aan stiptheid en capaci- teit. Elke dag komen er bij ons leerlingen te laat omdat de bus overvol zit.

KOEN VANHAEVRE, WILRIJK

 ?? FOTO MARC HERREMANS ??
FOTO MARC HERREMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium