Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was er twee jaar lang gelukkig”

Robin Baert (30) keert voor het eerst terug naar Sint-Lenaarts

-

Met een 3-1-thuiszege tegen Helson Helchteren kroop City Pirates vorig weekend uit het dalletje waarin de Merksemnar­en verzeild waren geraakt. Net op tijd, want vanavond gaan Robin Baert en co. op bezoek bij leider Sintlenaar­ts, nota bene de ex-club van de flankaanva­ller. “Voor het eerst in vier jaar zal ik er nog eens voetballen”, zegt Baert.

City Pirates kan vanavond goede zaken doen op het veld van Sintlenaar­ts. Bij een driepunter springen de Merksemnar­en zelfs over de leider in de stand. Maar dan moet er natuurlijk wel gewonnen worden bij de ex-ploeg van Robin Baert.

“Het is al vier jaar geleden dat ik er actief was”, zegt Baert. “Voor ik naar Merksem kwam, speelde ik vier seizoenen in Wetteren. Maar die twee seizoenen daarvoor bij Sint-Lenaarts waren wel erg leuk. Ik leerde er toffe jongens kennen als Jamie Meseure, Joris Jaspers, Sam Vermeylen en Nico Lansu. Allemaal gasten die nu vaak al elders spelen, maar onze whatsappgr­oep bestaat nog steeds.” “Het doet ook echt deugd om nog eens op Sint-Lenaarts te gaan spelen. Zenuwen heb ik niet meteen. Ik kijk er vooral naar uit om nog eens bij te praten met de supporters en met de mensen van de club. Al zal dat pas voor na de match zijn. Eerst en vooral staat er natuurlijk een belangrijk­e wedstrijd op het spel. Makkelijk zal het niet worden. Sint-Lenaarts staat niet alleen aan de leiding, hun veld is ook nog eens klein en zwaar. Bovendien hebben ze al jaren dezelfde spelers en coach. Dat getuigt toch van een visie. We zullen ervoor moeten knokken en goed voetbal moeten brengen. Na die nul op zes was het daarom goed dat we vorig weekend nog eens konden winnen.”

Vorig week naast de kern

Zelf hoop Baert vooral op speelgeleg­enheid tegen zijn ex-club. “Vorig weekend was ik na ziekte en werkverpli­chtingen zestiende man, terwijl ik toch had gedacht om erbij te zijn. Het was jammer, maar ik kon me niet anders dan me bij die beslissing neer te leggen. We hebben natuurlijk ook een sterke groep, hè. En dan missen we voorlopig nog heel wat jongens die met blessures kampen. Nee, dit City Pirates moet altijd voor de zege gaan, ook in SintLenaar­ts.” STIJN DRUANT

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Robin Baert keert vanavond na vier jaar voor het eerst terug naar Sint-Lenaarts.
FOTO GOYVAERTS Robin Baert keert vanavond na vier jaar voor het eerst terug naar Sint-Lenaarts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium