Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de Bosuil ooit de boiler nog gemaakt”

Nico Binst combineert het voetbal weer met job van loodgieter

- PETER NYS

Het leven van Nico Binst onderging de laatste maanden behoorlijk wat veranderin­gen. Hij werd niet alleen vader, maar combineert het voetbal sinds zijn komst naar Rupel Boom weer met een gewone dagjob. Met de Steenbakke­rs krijgt de loodgieter zondag het bezoek van Patro Eisden.

“Ik heb vijf mooie jaren gehad als prof en bewaar veel leuke herinnerin­gen aan die periode”, zegt Binst. “Antwerp zal me waarschijn­lijk het meest bijblijven. We hadden een echte vriendengr­oep en ook de band met de supporters was uniek. Maar ook bij Lierse en Aalst heb ik me geamuseerd. Ik heb nergens spijt van.” Of het voor Binst een definitief vaarwel aan het profbestaa­n is, weet hij nog niet. “Ik ben er nu 27, ik kan nog altijd terugkeren als prof. Het is sowieso mijn ambitie om zo hoog mogelijk te spelen. Vroeger werkte ik als loodgieter en dat ga ik nu opnieuw doen, maar dan wel op zelfstandi­ge basis.”

Op de Bosuil circuleert zelfs het verhaal dat Binst er ooit de douches gerepareer­d heeft. “Ja, dat is echt gebeurd. Alleen waren het niet de douches, maar de boiler die het af en toe begaf. En dus heb ik die dan maar hersteld. In die periode waren de accommodat­ies op Antwerp nog niet wat ze nu zijn. Als ik spelers uit die periode terugzie, komt dat verhaal nog geregeld naar boven.”

Klik met Laureys

Tot zover het verleden, intussen lijkt Binst zijn draai in Rupel Boom helemaal gevonden te hebben. “Ik ben in een goeie groep terechtgek­omen. Het zijn allemaal toffe gasten en het niveau ligt behoorlijk hoog. Het

klikt ook met mijn spitsbroed­er Jonas Laureys. We zijn complement­air en voelen elkaar steeds beter aan. In de eerste weken was het wat zoeken, maar intussen weet ik hoe hij liefst aangespeel­d wordt en waar hij gaat lopen.” Als voormalig prof is Binst ook de ideale man om uit te leggen waarom we in eerste amateurkla­sse amper een verschil zien tussen profclubs en amateurs. “Dat heeft voor een stuk met kwaliteit te maken. Het is niet omdat je prof bent dat je veel beter kan voetballen dan iemand die overdag nog gaat werken. Wij

trainen ook vier keer in de week en zijn fysiek in orde. En de sfeer is eveneens belangrijk. De beste resultaten haalde ik telkens bij clubs waar de spelers goed met elkaar konden opschieten. Als spelers vrienden zijn, zie je dat op het veld. Dan doe je net dat stapje extra voor elkaar. Op dat vlak zit het zeer goed bij ons.” Ploegnieuw­s: Geudens, Kesteleyn, Vlogaert en Augustynen zijn geblesseer­d. Kern: Deloose, Figys, Daeseleire, Farin, De Paepe, Spaenhoven, Schaessens, Rubanguka, Put, Polizzi, Jaeken, Laureys, Binst, Siebens, Somers, Vereeck, Canda, Mambabua en Van Den Brempt.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Nico Binst begrijpt dat het verschil met de profclubs soms amper te merken is in eerste amateurkla­sse. “Tja, wij trainen als amateurs toch ook vier keer in de week. We zijn ook fysiek in orde.”
FOTO GOYVAERTS Nico Binst begrijpt dat het verschil met de profclubs soms amper te merken is in eerste amateurkla­sse. “Tja, wij trainen als amateurs toch ook vier keer in de week. We zijn ook fysiek in orde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium