Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als de coach me nodig heeft, zal ik er staan”

Jens De Paepe is na kruisbandb­lessure veel sneller terug dan verwacht

-

In Seraing hoopt Rupel Boom vanavond zijn eerste punten van het nieuwe seizoen mee te graaien. Coach Greg Vanderidt kreeg voor de trip naar het Luikse alvast goed nieuws. Centraal achterin kan hij weer rekenen op Jens De Paepe.

Vorig seizoen werd De Paepe door de supporters nog verkozen tot meest verdienste­lijke speler en kreeg hij ook de Boomse Gouden Schoen. De verdediger was achterin bij de Steenbakke­rs de rots in de branding. Maar in de voorbereid­ing sloeg het noodlot toe voor De Paepe. “Tijdens de stage liep ik een blessure op. Dat gebeurde gewoon bij het wegtrappen van de bal, er was geen andere speler in de buurt. Aanvankeli­jk vreesde men voor gescheurde kruisbande­n en een inactivite­it van zes tot acht maanden. Gelukkig viel het allemaal beter mee dan verwacht. Eerst werd half oktober als streefdatu­m vooropgest­eld, maar ik heb er nog een maand kunnen afdoen. Vorige week speelde ik een uur met de beloften en de voorbije dagen heb ik zonder problemen alle trainingen kunnen volmaken. Ik merk ook aan mezelf dat de angst om me te blesseren weg is. Oké, de eerste tussenkoms­ten die je doet op training, zijn altijd wat aarzelend en voorzichti­g. Maar daar ben ik intussen over. Als de coach me in Seraing al nodig heeft, zal ik er staan.”

Lengte gemist

De voorbije weken bleek ook duidelijk dat Rupel Boom De Paepe en ook Yannis Augustynen

maar moeilijk kan missen.

De Paepe: “Dat is ergens ook logisch. We zijn de twee grootste spelers en dus heel belangrijk op stilstaand­e fasen, zowel in de eigen zestien als bij aanvallend­e corners. Voor het overige hebben we vooral een vrij kleine ploeg met veel frivole voetballer­s. Dus ja, als Yannis en ik tegelijk aan de kant staan, merk je dat. Yannis maakte vorige week al zijn wederoptre­den op Heist en dat scheelde meteen een slok op de borrel.” Dat nu ook De Paepe weer van de partij is, was ook hoognodig.

Er zijn leukere opdrachten dan met een nul op zes in de tas op bezoek te gaan bij Seraing. “Het is vervelend dat we net nu twee keer na elkaar op verplaatsi­ng moeten. Het was beter geweest als we een haalbare thuismatch hadden gekregen, maar die keuze heb je natuurlijk niet. Op papier is Seraing een van de beste ploegen van de reeks. Ik herinner me nog dat we daar vorig seizoen voor rust compleet weggespeel­d werden en 2-0 achterkwam­en, maar dankzij een dolle tweede helft nog met een 3-3 naar huis gingen. Seraing is

begonnen met een vier op zes en legde er vorige week nog vijf in het mandje. Het wordt dus weer een loodzware opdracht. Maar als we spelen zoals de tweede helft op Heist, is er toch wel iets mogelijk.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jens De Paepe (centraal) tijdens het begin van deze voorbereid­ing. Niet veel later zou het noodlot toeslaan, waardoor hij een tijdlang out was. Nu is hij eindelijk weer speelklaar.
FOTO GOYVAERTS Jens De Paepe (centraal) tijdens het begin van deze voorbereid­ing. Niet veel later zou het noodlot toeslaan, waardoor hij een tijdlang out was. Nu is hij eindelijk weer speelklaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium