Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste doel van het seizoen is alvast bereikt”

Hans Heyrman pakt met Brasschaat Braves de Beker van België

-

Het eerste succes van het seizoen is binnen voor Brasschaat Braves. Het won de bekerfinal­e tegen Hoboken Pioneers met 8-3. Dat betekent dat de Brasschate­naren nu al zeker zijn van deelname aan Europees baseball volgend seizoen. De Braves kunnen nu focussen op de strijd om de landstitel. Daarin zullen ze Deurne Spartans en Borgerhout Squirrels achter zich moeten laten.

De finale tegen Hoboken Pioneers werd afgewerkt op het neutrale veld van Deurne Spartans. De Braves zorgden voor een goede pitching en konden optimaal gebruikmak­en van foutjes in de verdedigin­g van de Pioneers.

“We hadden eigenlijk meer tegenstand verwacht van Hoboken”, zegt aanvoerder Hans Heyrman. “Het ging zeer vlot, we hebben altijd voorgestaa­n. Onze pitcher Cedric Desmedt speelde een sterke wedstrijd. Met deze zege is de eerste prijs van het seizoen meteen binnen. Bovendien zijn we ook zeker van Europees baseball, ook dat was een doel dit seizoen. Nu hebben we de competitie nog om een tweede prijs te pakken. Samen met Borgerhout Squirrels staan we voorlopig op gedeelde tweede plaats, met één zege minder dan Deurne Spartans. We moeten ons zien te plaatsen voor de finale. De drie favorieten spelen nog allemaal tegen elkaar. Komend weekend krijgen we Deurne Spartans tegenover ons. Dat wordt een uiterst belangrijk weekend.”

Met deze bekerwinst pakken de Braves hun eerste prijs sinds de verhuis in 2015 uit het Gemeentepa­rk naar de nieuwe locatie aan het Bijstervel­d. Heyrman: “Ik zit ook in het bestuur van onze club en heb die verhuis van dichtbij mogen meemaken. Na die verhuis hebben we onze sportieve ambities een beetje moeten terugschro­even. Maar het is wel een belangrijk keerpunt geweest. We hebben al één keer Europees gespeeld op ons nieuw veld. Laten we hopen dat we er nu ook onze eerste titel kunnen vieren. Dat zou dit seizoen ronduit fantastisc­h maken.”

Heyrman is 32 en speelt nu al twaalf jaar bij de Braves. In al die jaren heeft hij één titel mogen vieren.

 ?? FOTO RR ?? Feest bij Brasschaat Braves na winst in de finale van de Beker van België.
FOTO RR Feest bij Brasschaat Braves na winst in de finale van de Beker van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium