Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club mag verder dromen

- LUDO VANDEWALLE

Voor het eerst sinds 2005 nog eens twee Belgische clubs in de groepsfase van de Champions League. Voor het eerst als Belgische club via het nietkampio­enpad naar die miljoenen grijpen. Het kan zomaar. En weet u waarom het dit seizoen wel kan en de vorige seizoenen niet? Omdat Club meer individuel­e kwaliteit heeft dan eender welk ander team dat de voorbije jaren via de voorronde de groepsfase van de kampioenen­beker probeerde te bereiken.

De ene week breekt David Okereke de wedstrijd open, de volgende week is het Percy Tau. In Kiev was het Simon Deli die de boel forceerde op een moment dat Club dreigde te verzuipen. Drie minuten voordien lag hij op de grond nog te kermen met een verzwikte enkel. Maar de Ivoriaan is een wolkenkrab­ber. Hij klom en bleef klimmen en kopte de 11 binnen. Een heel belangrijk moment, want toen hing de uitschakel­ing echt wel in de lucht. Het was met de rust in zicht de eerste keer dat Club Brugge zich een beetje gevaarlijk in de buurt van het strafschop­gebied van Kiev manifestee­rde. Dit was pure kwaliteit. Hans Vanaken is niet meer alleen en nog een surplus Ruud Vormer is ook weer de aanvoerder van twee seizoenen geleden.

De vicekampio­en hees zich in elke speelhelft telkens over een achterstan­d, telkens na domme tegengoals. Absoluut te vermijden, dat wel. Dat is het halflege glas. Maar het halfvolle glas wijst op de mentale weerstand die Club toch twee keer toonde. Zonder goed te spelen bleven de Bruggeling­en overeind tegen Kiev, dat niet het allerbeste Kiev uit de geschieden­is is, maar wel een team dat net zo goed in de groepsfase van de Champions League kan meedoen.

Dat doel is voor Club Brugge nu dichterbij gekomen. Heel dichtbij, want we gaan er met zijn allen van uit dat Linz dat het Zwitserse Basel uitschakel­de niet die knaller is. Aanspreken­de namen bevat het team niet, maar dat wordt door de Oostenrijk­ers wellicht ook van Club Brugge gezegd. Daar hoeft Club zich dus niet op blind te staren. Wel op de matige kwaliteit die Linz en Basel in hun twee onderlinge duels brachten. 180 minuten nog voor Club. Het kan.

Het moet eigenlijk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium