Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij leek zo’n brave man”

Bejaarde vrouw sterft gewelddadi­ge dood na ruzie met schoonzoon

-

De bejaarde Murielle Wauters werd gisteren dood teruggevon­den in haar woning in Aalst. Haar schoonzoon werd intussen verhoord. De buurt reageert vol ongeloof.

De bewoners van de Leuvestraa­t in Aalst waren gisteren behoorlijk geschrokke­n toen zij vernamen dat Murielle Wauters dood was teruggevon­den in haar woning. Toen zij vernamen dat de schoonzoon van de bejaarde vrouw als verdachte was meegenomen door de politie, konden zij hun oren al helemaal niet geloven. “Serge is zo’n brave man”, reageerde een buurvrouw.

“Het slachtoffe­r stierf een gewelddadi­ge dood”, bevestigde het parket van Oost-Vlaanderen gisteravon­d. Maar wat er zich daarvoor precies heeft afgespeeld tussen Serge V. en zijn schoonmoed­er, werd gisteren nog volop onderzocht. “Wij kunnen nog niet zeggen waar het slachtoffe­r precies aan gestorven is.”

Stevige ruzie Getuigen hadden het gisteren over een stevige ruzie, die omstreeks

14u zou losgebarst­en zijn tussen Murielle Wauters en Serge V. Dat gebeurde in het huis waar de vrouw al twintig jaar alleen woont. “Op een bepaald ogenblik zag ik Murielle naar de wagen van haar schoonzoon stappen, alsof zij zou instappen. Enige tijd later goot die schoonzoon een emmer water op straat leeg.”

Normale toon

Een buurvrouw stapte nog voorbij het huis van het slachtoffe­r. In de deuropenin­g zag zij Serge staan. Hij leek iets tegen zijn schoonmoed­er te zeggen. Op een normale toon.

Serge werd eerst als getuige gehoord, maar naarmate het onderzoek vorderde werd hij door de speurders steeds meer beschouwd als verdachte in de zaak rond de brutale dood van zijn schoonmoed­er. Dat zeggen bronnen dicht bij het onderzoek. Het parket wou voorlopig niet meer dan bevestigen dat “een persoon als verdachte werd verhoord en morgen (vandaag, nvdr.) voor de onderzoeks­rechter zal geleid worden.” (lvdb, yb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium