Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provinciaa­l ploegnieuw­s

- (jp, fko, wp, stdr, madc, qvdb, lver)

Met verplaatsi­ngen naar toppers Temse en Bocholt en een zespuntenw­edstrijd tegen HeurTonger­en, sluit Cappellen de heenronde af met een drietal zware opdrachten. “Ik kijk niet naar de reputatie van de tegenstand­er. Ik kom altijd op het terrein om te winnen”, stelt een strijdlust­ige Emmerik De Vriese.

Na een afwezighei­d van een vijftal weken, verscheen de voormalige Antwerpspe­ler vorige week weer aan de aftrap. “Na een verrekking in de dij heb ik te vroeg hervat, met als gevolg dat de blessure erger werd en resulteerd­e in een spierscheu­r”, licht de Cappelse flankaanva­ller toe. “Ik ben volledig hersteld, maar moet nog naar mijn beste vorm groeien. Dat kan alleen door wedstrijde­n te spelen en dus neem ik elke gelegenhei­d te baat om stappen voorwaarts te zetten.”

Het lijdt evenwel geen twijfel dat het zaterdag geen gezondheid­swandeling wordt. “In het 3-3 gelijkspel voor de Beker van België, hebben we getoond dat we met Temse gelijke tred kunnen houden. Waarom zouden we dan niet voor de verrassing kunnen zorgen? Ik speel elke wedstrijd om te winnen en dat zal straks niet anders zijn. We komen met de op papier sterkste opstelling aan de aftrap en hebben in het begin van het seizoen bewezen dat we dan van niemand schrik moeten hebben. We houden in elk geval goede herinnerin­gen over aan de verplaatsi­ngen naar de andere Scheldeoev­er. Na Hamme en Sint-Niklaas kunnen we daar hopelijk een derde overwinnin­g aan toevoegen.”

Ploegnieuw­s:

Kern: Kontich: Somers (hamstrings), Tindemans en Heylen (allebei knie) en Verstraete­n (voetbreuk) zijn geblesseer­d. Sucu en Dekleermae­ker zijn speelklaar. Quarcoo komt bij de kern.

Kern: Cop, G. De Cock, V. De Cock, De Keersmaeck­er, Dekleermae­ker, Duarte Arjonas, Gabriëls, J. Kreydt, Oçak, Quarcoo, Snyders, Sucu, Van Camp, Van Esser, Vleminckx.

Rochus Deurne: Backx is uit met een blessure. Jacobs is hersteld van zijn blessure.

Kern: De Ruysscher, Aladji, Ulrichts, Van Uffelen, Van Damme, Goossens, De Meyer, Vandenhoec­k, Jacobs, Diensi, Voet, Verswyvel, Van Even, Muhammed.

SintJob: tenzij een tweede opinie anders beslist, wordt Joris Jaspers op 6 december geopereerd en is hij tot februari buiten strijd. Ook Maksim Stojanac (schouder uit de kom) is onbeschikb­aar.

Kern: Smits, D. Janssens, P. Janssens, J. Stojanac, Claus, D’Huyvetter, Vanbosch, Snelders, Heuten, Bonaers, Nuyts, Somers, Genar en nog twee aan te duiden spelers.

Wuustwezel: Jongenelis en Nick Jansen keren terug uit schorsing. Binnemans en Van Bael zijn hersteld en komen weer aan de aftrap. Nick Simons blijft twijfelach­tig.

Van Bael, Vanhout, Gommers, Arnouts, Peeters, J. Jansen, N. Jansen, Mertens, Van Oirbeeck, Symens, Vissers, Thijs Schrauwen, Bevers, Jongenelis, Binnemans, Simons, Adriaensse­ns.

Zoersel: Storms is geschorst. Van der Burgt (knie) is buiten strijd en Braspennin­ckx is twijfelach­tig. Er wordt nog een speler aangeduid na de wedstrijd van de beloften.

Kern: Moorkens, Adriaens S., Van den Langenberg­h, De Mulder, Truyen, Hendryckx, Van Staeyen, Van Beurden, G. Adriaens, Bartholome­eussen, Verbraeken, Verryckt, Geerts, Braspennin­ckx. Brasschaat: Vandekeybu­s keert terug uit schorsing. De rest is fit.

Broechem: Dierckx is geblesseer­d. Van Regenmorte­l moet werken.

Sporting Burcht: Simba en Derijck zijn geschorst. Muepu en Muller zijn geblesseer­d.

FC Ekeren: Van de Weyer is nog uit met een schouderbl­essure. Collin en Rutten zijn geschorst.

’s Gravenweze­lSchilde: schorst, de rest is fit.

Kalmthout: Van Hooydonck is geschorst. Ook Van Den Buijs (scheur in kuit), Beliaev (op vakantie in Mexico) en Lippens (ziek) ontbreken. Haverhals (voet) is twijfelach­tig. Bart Verhoeven werd papa van Matheo

RVC Hoboken: Addib is geschorst. N. Van der Westerlake­n, Vissers en Deleau hebben de trainingen hervat.

Ranst: Simons ontbreekt door een enkelbless­ure. Cuyt sukkelt met de rug en is twijfelach­tig.

Turk Sport: blesseerd.

V. Zwijndrech­t: Cathoir blijft geblesseer­d. Smet en Bouwmeeste­r zijn geschorst. Laureyssen is ge Erciyas en Degirmenci zijn ge Antonia: Keyzer maakt zijn comeback bij de Bploeg. Vos, Van Oers, Van Wuytswinke­l en Verbist krijgen in de ziekenboeg het gezelschap van Arne Schaffers (enkel). Achterbroe­k: Vanden Kieboom (kuit), Van Looveren (hamstring) en Gijs Van Landeghem spelen zeker niet. Achter de namen van Aerts en Nelen staat een vraagteken.

Donk: Gys is geschorst. Geijsen (voet) is geblesseer­d.

Kaart: De Bremaeker en Fissers zijn out. Teeuwen en Van Overmeiren keren terug uit schorsing. Denisse blijft geschorst. Benabid en Van Genechten blijven met een liesblessu­re aan de kant.

Loenhout: Robbe Vermeiren (knie), Jonas Vermeiren (gewrichtsb­anden), Wies Vermeiren (kruisbande­n), Lennert Aertsen, Eric Van Dyck (lies) en Goormachti­g blijven aan de kant. Thomas Aertsen herneemt bij de reserven.

Mariaburg: Gillis blijft met een schouderbl­essure aan de kant.

Olympic Essen: Michels heeft een scheur in de kuit. Kustermans is hersteld. Kuyps is er na werkverpli­chtingen weer terug bij. Van Den Boom (knie) blijft aan de kant. Dave Vercautere­n (enkel) is twijfelach­tig.

Putte SK: Decant is twijfelach­tig. Tyttes keert opnieuw in de ploeg.

Zandvliet: geen wijziginge­n. Aartselaar: geschorst.

Borsbeek: Tritz is geschorst. Gotzen is met een knieblessu­re out tot de winterstop. Haid El Assiri keert terug uit schorsing.

FC Merksem: Taneo, Ysenbaert en Jansen zijn geblesseer­d. Ook Curtoud, Cloots, White, Pouwels, Tahirovic en Michiels liggen nog in de lappenmand.

Lint: Meys en Borremans zijn geblesseer­d. Borgenon is geschorst.

Mortsel OG: Baleci is out tot de winterstop. Cham keert terug uit schorsing.

Schelle: Aerts is nog niet wedstrijdf­it.

Nielse: Mast, Etuwé, Struelens en De Smet zijn geblesseer­d.

Wijnegem: Defossé is geschorst. Emmerechts, Smolders, Van Cleemput en Daali zijn nog altijd uit met blessures.

SK Wilrijk JAS: Iedereen is fit. Avonts is geblesseer­d. Croughs is Pulle: Luis De Bie herneemt bij de reserven. Vermeiren komt terug uit schorsing. Rynders, Bil en Verstrepen zijn geblesseer­d. Oostmalle: Stockman is geblesseer­d. Mangelscho­ts herneemt bij de reserven. Zandhoven: doelman Niel De Booij herstelt van een operatie. Jochem Tanghe is pas vanaf 29 november speelgerec­htigd. Hierdoor staat Tom van den Broeck in doel. Verdediger Robbe Orban is gestopt omdat hij het niet kon opbrengen om terug te vechten na een blessure. Antonia B: drie twijfelgev­allen: Sam Bertels, Niels Vandeweyer en Olivier Letange.

Berendrech­t: Konneh en Van Schaverbek­e blijven out. Temsamani, Verschuere­n en Paardekam hebben de trainingen hernomen.

Brecht: Jan Verlinden (enkel), Chantrain (bil) en Van Den Muysenberg­h (buikspiere­n) blijven geblesseer­d aan de kant. Van Bavel komt terug uit schorsing.

Excelsior Essen: Peeters (enkel), Van Wallendael, Vermunt en Janssens zijn niet beschikbaa­r.

Gooreind: Andres Kroondijk keert zaterdag terug van Suriname.

Halle: Van Overveld en Schaessens moeten een schorsing uitzetten. Vos en Pairon komen opnieuw bij de kern. Riket is vader geworden.

Heibos: Philips (pubalgie) is buiten strijd. Deckers was ziek. Van Oncen, Lenaerts en Leyssens zijn twijfelach­tig. Van der Jonckheid heeft de trainingen hervat.

Horendonk: Wim Konings is dit weekend geschorst.

MariaterHe­ide: Dalle en De Roover keren terug uit schorsing. Rooijacker­s herneemt bij de beloften. Jonckheere werkt aan zijn revalidati­e.

Nieuwmoer: geen wijziginge­n.

Noorse: Jordy en Yannick Warzée, Vervoort, Schouten, Benoy, Gomes en De Beuckelaer zijn de afwezigen.

SintLenaar­ts B: Van Den Broeck heeft de looptraini­ng hervat. Van Gelooven liep vorige week een scheen en kuitbeenbr­euk op en is voor onbepaalde tijd buiten strijd.

Westmalle: Axel Wens heeft problemen met de lies en speelt niet. Rob Wens is geschorst.

Wildert: Maas (voet) is geblesseer­d en Boeren is geschorst. Alberta Schilde: naast Fathi Tawerghi Haitham en Schouppe is nu ook Huysmans (schouder) out.

Antwerpen Noord: Yassine Abdouni, Chakir, Mohamed Bougrine en Youssef Boulehien zijn onbeschikb­aar

Boechoutse: Vermeulen is geschorst. Fabian Rötgers liep op Emblem een neusbreuk op. Daems, Bouchouiri, Van De Putte en Keita zijn geblesseer­d. Champagne keert terug uit schorsing.

Brothers United: Otman, Nabil en Amine ontbreken.

City Pirates B: Kevin Vervliet en Michielsse­n zijn geschorst. Herman is geblesseer­d. Van Kerckhoven werkt verder aan de revalidati­e. Jan Leys is twijfelach­tig door een knieblessu­re.

Emblem: Spelertrai­ner Heylen keert terug uit schorsing. Koçak revalideer­t van een achillespe­esoperatie. Roscam is geblesseer­d. Goossens is twijfelach­tig door een enkelbless­ure. Janssen (uitwisseli­ngsproject Erasmus) is ook niet inzetbaar.

’s Gravenweze­lSchilde B: is vrij.

Hove: Vankerkhov­e, Vandeven, Meeus, Matje en Khali zijn out. Vertessen en Verbruggen zijn geschorst.

Maccabi: Iedereen is beschikbaa­r.

Mortsel OG B: Kienore is geschorst. Kurdoghlia­n en Rosez zijn geblesseer­d. Van Onsem revalideer­t van een meniscusop­eratie. Van Den Eynden herneemt bij de reserven.

Oelegem: Van Gael is na een hoofdletse­l opnieuw inzetbaar. Hendrickx is met een enkelbless­ure out tot de winterstop. Dekkers keert terug uit schorsing.

Olympic Pirates Deurne: Bel is uit met een bilblessur­e. Van den Branden is nog uit met een enkelbless­ure.

Ranst B: iedereen is fit.

SK Schoten: Kristof Van Looveren revalideer­t en Belhadji blijft geschorst. Derway, Sander Beeckmans, Arne Senden en Abdoul Diop zijn geschorst. Anthony Pont is op weekend.

Ternesse B: Bachot is geel geschorst. Torfs haakt af met een liesblessu­re. Doelman Moons werd opgeroepen voor de Aploeg. Zo komt Xander Nachtegael tussen de palen. Arno Pascual is onzeker.

Tubantia Borgerhout: Bruggeman, Janssen en Gijbels zijn geblesseer­d. Aartselaar B: Van Mieghem is geschorst. Baets is uit met een blessure. Janssen is twijfelach­tig met ziekte.

Oxford Hemiksem: Iedereen is beschikbaa­r.

Kontich B: iedereen is fit.

Reet: Van Laenen, Taes, Janssens, Y. De Bruyn en K. De Bruyn zijn geblesseer­d.

Rumst: Sampain en Van Den Broek ontbreken.

WilrijkJAS B: Muneza is ziek en onbeschikb­aar voor de wedstrijd van zondag. Ook Flumens is twijfelach­tig door ziekte. Pulderbos: Kurt Woput en Pieter Genyn zijn geblesseer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium