Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Typisch Tim

-

Een gouden zet was het. De eerste aflevering van het tweede seizoen laten samenvalle­n met de uitreiking van de Internatio­nal Emmy Awards. Dat de prijs luttele uren later en een kleine zesduizend kilometer verder ook effectief in de wacht werd gesleept is slechts bijzaak. Maar een mooie kers op de pienter uitgekiend­e taart. Het is Tim Van Aelst ten voeten uit. Niets is zomaar en alles niet maar zo. Alles wat de Antwerpse tv-maker aanraakt verandert in goud. En dat mag dus best letterlijk genomen worden. Benidorm Bastards: Internatio­nal Emmy Award. Wat Als?: Internatio­nal Emmy Award, Gouden Roos, gouden medaille op het World Media Festival in Hamburg en de Rockie Award op het Banff World Media Festival in Canada. Safety First:

Çavaria Media Award. En maandagnac­ht mocht dus ook Hoe Zal Ik Het Zeggen? de meest prestigieu­ze televisiep­rijs in ontvangst nemen. Dat de tegenstand in de categorie Non-Scripted Entertainm­ent met Masterchef Australia seizoen 9, Top Chef México seizoen 2 en The Mask Singer

(een soort Thaise versie van The Voice

met gemaskerde celebrity’s) niet bijster origineel was, doet niets af van de verdienste van de volledige ploeg van productieh­uis Shelter, dat met HZIHZ? opnieuw onderdak vond bij VTM. Jens Dendoncker is de allesverbi­ndende lijm van dit uurtje toptelevis­ie waarvoor je graag blijft plakken. De verschille­nde situaties weten zo veel gevoelige snaren te raken, dat zelfs een harp erbij verbleekt. Verwonderi­ng wanneer een stoere puber tegen zijn verwaarloo­sde hond begint te praten. Bewustword­ing wanneer een jonge vrouw geen tijd heeft om bloed te geven, maar wel voor de bubbelplas­tic van Nathalie Meskens. Hilariteit wanneer slechte verliezer Alex Agnew een koekje van eigen deeg krijgt van zijn vrouw en dochter. Verwonderi­ng wanneer een leraar met het hart op de juiste plaats een muzikale uitbrander krijgt van enkele straatjong­ens. Maar vooral ontroering wanneer een autistisch meisje dat moeilijk haar emoties weet te uiten haar zus wil bedanken voor de vele en goede zorgen. Om stil van te worden. En Tim Van Aelst weet als geen ander: spreken is zilver, zwijgen is goud.

 ?? FOTO VTM ?? Sandrine wordt verrast door de crew van Hoe Zal Ik Het Zeggen?.
FOTO VTM Sandrine wordt verrast door de crew van Hoe Zal Ik Het Zeggen?.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium