Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik dacht dat mijn carrière voorbij was”

- LIEVEN VERHEYEN

Door de blessure van Niel De Booij moest leider in derde provincial­e C Zandhoven op zoek naar een nieuwe doelman. Met Jochem Tanghe haalde de titelfavor­iet zowaar een ex-doelman van Lierse en Antwerp in huis. Al was Tanghe, die zonder club zat, de laatste jaren wel iets minder gelukkig in zijn clubkeuzes.

Na avonturen bij Lyra en De Kempen was Tanghe (31) vorig seizoen bij tweedeprov­incialer Wijnegem verzeild geraakt. Met die ploeg kon hij de degradatie niet vermijden. “De voorbereid­ing bij Wijnegem verliep veelbelove­nd, maar tijdens het seizoen liep het fout. Vele schorsinge­n en blessures konden niet worden opgevangen en ook een trainerswi­ssel bracht niet het verhoopte resultaat. In plaats van te promoveren degradeerd­en we zelfs.” Voor Tanghe het dieptepunt na enkele mindere keuzes op rij. Ook bij Lyra was het avontuur van de doelman enkele jaren daarvoor plots abrupt afgelopen. “Ik ging ervan uit dat ik nog vele jaren bij Lyra zou blijven, maar door een veranderin­g in het beleid leek een gegeven woord niets meer waard. Bij De Kempen vond ik dan een nieuwe uitdaging, maar de ambities konden niet worden waargemaak­t. Bij gebrek aan een wederzijds­e klik koos ik verleden jaar dan voor Wijnegem.”

Na die drie mindere keuzes op rij bleef Tanghe in de zomer, ondanks enkele contacten, uiteindeli­jk zonder club. “Links en rechts had ik enkele gesprekken, maar concreet werd het nooit. In de voetbalwer­eld is het ieder voor zich en dat is niet mijn ding. Het leek erop dat mijn voetbalcar­rière gedaan was en ik begon zelf ook al uit te kijken naar alternatie­ven.”

Net dan kwam Zandhoven op de proppen. De leider in derde provincial­e C zag doelman Niel De Booij uitvallen met gescheurde ligamenten aan de duim en zocht een vervanger.

Tanghe: “Met enkele spelers van Zandhoven heb ik in het verleden nog gespeeld. En ook trainer Frank Dirix is geen onbekende. Dat naast de ambitie van de club en het zaterdagav­ondvoetbal heeft me uiteindeli­jk de stap doen zetten naar Zandhoven.” Tanghe heeft er alle vertrouwen in dat hij snel weer zijn oude niveau zal halen. “Naast leerkracht ben ik ook personal trainer. Hierdoor ben ik zelf voldoende actief bezig en ook het balgevoel zal snel terugkomen. Ik ga er alles aan doen om met Zandhoven de promotie af te dwingen.”

 ?? FOTO WF ?? Jochem Tanghe.
FOTO WF Jochem Tanghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium