Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vechtparti­j hield Carrasco weg van Duivels

- KOEN VAN UYTVANGE

De aap is de uit mouw, waarom Yannick Carrasco er in de voorbije interlands tegen IJsland en Zwitserlan­d niet kon bij zijn. Omdat hij zijn vuist uit zijn mouw stak en daarbij de neus van een ploegmaat bij Dalian Yifang brak. Vandaag mag de 25-jarige Brusselaar China alsnog verlaten.

Net zoals hij mist spuide over de “onbeschikb­aarheid” van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini, zo verzweeg bondscoach Roberto Martinez met uitgestrek­en gezicht dat Yannick Carrasco dagenlang zijn kat stuurde naar de training van de Rode Duivels. Tot vorige donderdag duidelijk werd dat zijn linkervleu­gelspeler niet in België zou geraken. Toen verklaarde Martinez dat “paspoortpr­oblemen” hem in China hielden en die niet opgelost raakten. Pas nu blijkt hoe de vork aan de steel zit.

Een vechtparti­j op training bij Dalian Yifang hield hem dagenlang aan de grond. De feiten dateren van eind augustus, toen het tot een dispuut kwam met Jin Pengxiang, een 28-jarige verdediger die al zowat het hele seizoen naast de selectie viel en sinds augustus zelfs niet meer speelde. “Het gebeurde tijdens een training, toen het na een duel tot een klein dispuut kwam”, vertelde de 25-jarige Rode Duivel in een videoboods­chap. “Dat leidde tot de neusblessu­re van Jin Pengxiang.” Dat Carrasco zich eigenlijk verdedigde, wil niemand met zoveel woorden zeggen.

Geen gerechteli­jk onderzoek

Wel wil Christophe Henrotay, zijn spelersmak­elaar die naar China reisde om de situatie te deblokkere­n, kwijt dat er geen gerechteli­jk onderzoek loopt. “Na die neusbreuk is aan die speler voorgestel­d om eventuele medische kosten terug te betalen. Dat voorstel is in die zin verkeerd geinterpre­teerd dat Yannick hem 10.000 euro bood. Feit is dat er geen sprake is van een onderzoek en dat er tot op heden geen enke- le som is betaald door Yannick. Ze hebben het vriendscha­ppelijk geregeld en de zaak is van de baan.”

Op vraag van club

Omdat Pengxiang in zijn eer gekrenkt was, bleef het geschil aanslepen, tot ergernis van zijn club. Dat de Rode Duivel drie maanden na datum niet weg kon uit China, is dan ook omdat zijn club om een verzoening vroeg vooraleer Carrasco met vakantie zou vertrekken. De Chinese competitie eindigde tien dagen geleden met het behoud van Dalian Yifang in de eerste klasse, mede dankzij Carrasco.

Die verlaat het land in principe vandaag en hoopt dat de zaak definitief afgesloten is. “Ik wil me verontschu­ldigen bij hem”, zei Carrasco nog. “In het voetbal, vooral bij trainingen, kunnen zulke dingen gebeuren. Ik vind hem een sterke speler en heel goed persoon. Hopelijk herstelt hij snel.”

 ??  ?? Jin Pengxiang. FOTO'S IMAGINECHI­NA, BELGAIMAGE
Jin Pengxiang. FOTO'S IMAGINECHI­NA, BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium